Снимка БулфотоАпелативният специализиран наказателен съд, 1-ви въззивен състав, потвърди протоколно

...
Снимка БулфотоАпелативният специализиран наказателен съд, 1-ви въззивен състав, потвърди протоколно
Коментари Харесай

Задържаните жени, близки до Васил Божков, остават в ареста

Снимка Булфото

Апелативният профилиран углавен съд, 1-ви въззивен състав, удостовери протоколно определение на Специализирания углавен съд по НЧД № 1306/2020 година, с което са оставени без почитание молбите на обвинените Елена Динева и Йоана Чолакова за изменение на ограниченията им за неотклонение от " задържане под стража " в по-леки такива, написа Канал 3.

На съображение чл.65, ал.6 от Наказателно-процесуален кодекс, Апелативният профилиран углавен съд дефинира двумесечен период, в който ново искане на обвинената Динева за изменение на мярката и за неотклонение е неприемливо, заради корист с процесуално право. Това не се ползва, когато настояването се основава на утежняване на здравословното положение на обвинената.

Определението по отношение на мярката за неотклонение на обвинената Чолакова е подписано с изключително мнение на арбитър Николай Димитров, съгласно който рискът от осъществяване на закононарушение от тази обвинена може да бъде преодолян и с мярка за неотклонение " домакински арест ".

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

И двете са свързани с обвинявания предприемач Васил Божков, който се намира в Дубай. Йоана Чолакова е негова близка сътрудничка, член на Надзорния съвет на следения от Божков " Холдинг Пътища ", който работеше по инфраструктурно строителство с контракти от публични поръчки, а Елена Динева е жена му. Магистратите решиха, че Динева е общественоопасна и е знаела за закононарушенията, осъществени от мъжа ѝ, упрекнат като началник на проведена незаконна група.

На самия Божков са повдигнати 11 обвинявания за началник на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице, за подбуждане на закононарушение по работа и други действия. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на незаконна група, обвързвана с убийства, изнасилвания и принуди.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР