снимка БулфотоАко тези депутати не успеят да направят правителство, ще

...
снимка БулфотоАко тези депутати не успеят да направят правителство, ще
Коментари Харесай

Политолог: Ако пак се стигне до избори, ИТН пада от политическата сцена

снимка Булфото

Ако тези депутати не съумеят да създадат държавно управление, ще се стигне до трети избори, само че те ще бъдат пагубни за Има Такъв Народ. 

Лозунгът за възобновяване на парламентаризма е тотално взривен. Това държавно управление ще се опита да мине на цената на строшаване на системата, а може би и на страната. Това мнение изрази пред БНР политологът и учител в Нов български университет Любомир Стефанов по отношение на оферти от „ ИТН “ план за кабинет. 

Трети избори биха били злополука и най-големият пострадал ще бъде партията на господин Трифонов, която ще бъде изметена от политическата сцена, съобщи Любомир Стефанов.

Политологът оспори оценката на водача на Има Такъв Народ за „ изумителна победа “ на партията на отминалите избори.

„ Бих го нарекъл по-скоро пирова победа. “

Една четвърт от парламентарните места при разпределението на мандатите не ти дава право да казваш страната накъде да отива, акцентира Стефанов.

Ще падне „ една гъста мъгла “ в пленарната зала, а след нея - още по-гъста мъгла, предвижда политологът в предаването „ Преди всички “.

„ За мен е удивително, че не се е получил от сходни нему популистки партии и придвижвания, щъкащи и бъкащи и Европа “, означи още Стефанов. По думите му Има Такъв Народ създава поразителен резултат за българската народна власт.

Г-н Трифонов екзотично ни замерва с послания, но да управляваш страната не е като да изнасяш следващото вечерно шоу, разяснява Любомир Стефанов.

„ Не основава усещане с държанието си, че схваща защо става дума. “

Преподавателят счита, че предложенията на водача на Има Такъв Народ не са цели, а по-скоро „ дъвки за необятното публично мнение “. Политиката не е единствено фойерверки, коледни пожелания и гръмки изявления, добави Стефанов.

Стефанов счита, че горещият картоф ще бъде оставен в ръцете на Народното събрание, а президентът ще натрупа рейтинг за изборите наесен. 

Лесното решение е прекомерно спекулативно – президентът изчаква за следващ път нещата в Народното събрание да се провалят, с цел да бута още веднъж към длъжностен кабинет и президентска република, само че това е прекомерно ексцентрична догадка, означи още политологът.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР