снимка БулфотоАко има избори две в едно ще има по-висока

...
снимка БулфотоАко има избори две в едно ще има по-висока
Коментари Харесай

Алфа рисърч: Ако има избори две в едно, ще излязат повече хора

снимка Булфото

Ако има избори две в едно ще има по-висока изборна интензивност.

Има спад в доверието към „ ИТН “, дължащ се в невъзможността на партията да сформира държавно управление в първи мандат. В същото време Българска социалистическа партия бележи растеж измежду интервюираните гласоподаватели от „ Алфа Рисърч “. В момента социологическата организация организира изследване за електоралните нагласи и упования при възможни нови избори тази есен, чиито резултати ще станат ясни при започване на септември.

" Българска социалистическа партия беше ощетена и на двата избора, които тази година се организираха ", разяснява пред Радио София социологът Павел Вълчев. На 4 април възрастните гласоподаватели се притесняваха от Covid-19, а на 11 юли – от машинното гласоподаване, съобщи " Банкер ".

По думите му в момента се вижда готовност измежду „ аления “ електорат, която се дължи и на провежданата политика.  Българска социалистическа партия стана по-търсен сътрудник. При „ Изправи се БГ. Ние идваме “ и „ Демократична България “ няма основни промени. ГЕРБ също резервират равнищата си на доверие.

Според него за други партии в бъдещия парламент е рано да се приказва.

" Ако изборите не са 2 в 1, хронологически първо ще са президентските, а по-късно – парламентарните ", означи Вълчев.

„ Избори 2 в 1 е по-добър вид. Най-печеливши от тях ще са жителите, тъй като в противоположен случай ще им се наложи да отидат няколко пъти до изборните секции “, сподели още социологът.

Освен това с два избора в една дата изборната интензивност може да е по-висока. А и ще могат да се реализиран финансови икономии, счита Вълчев.

" Шансовете за сформиране на държавно управление в границите на третия мандат, който президентът ще връчи на следващия ден, са извънредно слаби. Основание за такива упования са декларираните позиции от ГЕРБ и Има Такъв Народ. Има поръчки, ще се положат старания, само че математически не е допустимо да бъде определено държавно управление ", изясни още социологът.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР