Снимка: БулфотоАко БСП се откаже да застане зад нова кандидатура

...
Снимка: БулфотоАко БСП се откаже да застане зад нова кандидатура
Коментари Харесай

Иво Христов за Радев: Ще е неадекватно, ако БСП се откаже от най-влиятелния политик в държавата

Снимка: Булфото

Ако Българска социалистическа партия се откаже да застане зад нова кандидатура на Румен Радев за президнт, то това би било несъответстващо поведзениеи, защото той е най-влиятелният политик в страната. Това заяни в ефира на Българска национална телевизия някогашният консултант на президента Иво Христов.

" Не мисля, че напрежението сред Българска социалистическа партия и Радев е реално…Нинова сподели, че е кардинален водач. Не мисля, че би позволила ерес сред Българска социалистическа партия и президента. Няма нито прочувствена, нито кардинална причина и интерес у Нинова да допусне ерес с президента. Това би удостоверила говоренето на опозицията, че е влезнала в сговор с друга политическа мощ ", сподели още евродепутатът.

По неговите думи президентът е обективно на страната на народа. Той слезе измежду протестиращите. Неговата конституционна роля е да бъде с народа, да се бори дружно с него против мафиотизираната страна.

Що се отнася до това дали президентът се е еманципирал към този момент от Българска социалистическа партия и подозрението, че столетницата може да не го поддържа за втори мандат, Христов изрази следната позиция:

" Това би било несъответстващо държание на Българска социалистическа партия, в случай че се лиши от най-влиятелния политик в страната, който тя е издигнала за президент. Няма логика…Интерес от това имат външни фактори да разбият този фронт на смяната, който не се лимитира с президента и Българска социалистическа партия, само че и с ред други партии. През всички тези години и президентът, и Българска социалистическа партия бяха поредна съпротива на този дегенериращ режим, чиято оценка четем в резолюцията на Екологичен потенциал. В България назряват условия за същинска демократична смяна, която тръгне изпод, а не както беше на 10 ноември – от горната страна “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР