Снимка Булфото86 млн. лева ще влязат до края на годината

...
Снимка Булфото86 млн. лева ще влязат до края на годината
Коментари Харесай

Министър Ананиев: 86 млн. лева ще влязат в болничните бюджети до края на годината

Снимка Булфото

86 млн. лв. ще влязат до края на годината в болничните бюджети. Премиерът Борисов се върна незабавно, с цел да изслуша всички наранени в бранш „ Здравеопазване “ по отношение на 50-те милиона лв., които държавното управление отпусна. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на ексклузивен брифинг в Министерски съвет, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ През месец март Министерски съвет при разпореждане, с което усили бюджета на Министерство на здравеопазването с 30 милиона лв., с които се финансират действия отвън наложителното здравно обезпечаване. Целта беше да се усили пресен запас в лечебните заведения и да се даде опция да се усилят заплатите на експертите по здравни грижи. Протестът на медицинските сестри обаче продължи. През цялото време ние сме желали да им помогнем “, напомни той.

„ Установи се, че с цел да бъде позволена държавната помощ, могат да се дават само 6 млн. лв.. в противоположен случай следват глобите за страната ни от Европейски Съюз. В резултат на това средствата бяха понижени. Заедно с НЗОК и БЛС преценихме, че 50 те милиона лв. в допълнение могат да стигнат по различен метод, през НЗОК посредством нарастване на цените на клиничните пътеки. Много от тях бяха недооценени и на по-ниска стойност. На база анекса, който подписахме, 50 милиона лв. бяха освободени от запаса на Касата за неотложни разноски “, обясни Ананиев.

„ В някои лечебни заведения мечтаните заплати са достигнати, в други – към момента не “, сподели още той.

Той бе безапелационен, че отпуснатите средства са отишли в болничните бюджети.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР