снимка Булфото80% от проблемите на държавния бюджет идват от политиката.

...
снимка Булфото80% от проблемите на държавния бюджет идват от политиката.
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър: 80% от бюджетните проблеми са заради политиката

снимка Булфото

80% от проблемите на държавния бюджет идват от политиката. Това разяснява някогашният зам.-министър на финансите Любомир Дацов. 

Едно от значимите неща е да има последователност в ръководството, счита той, представен от.

Виждаме едно държавно управление, което си отива, няма ясни задължения и не подсигурява последователност сред двете държавни управления. Няма значение дали ще има служебно държавно управление, или ще бъде конструирано ново такова.

Това е огромният проблем – имаме едни ограничения, за които се знае, че са планувани или до април, или доникъде на годината. След това не се знае дали ще има бюджет. Знае се, че има недостиг в бюджета, само че не се знае дали ще има таван на дълга, който да бъде допустимо да бъде усвоен и дали има задоволително средства в бюджета, сподели още той.

По думите му въпрос на политическа просвета е да не се провокира съзнателно напрежение.

Защото приходната част на бюджета е постоянна сега и всичките проблеми в бюджета в действителност са от решения, които се взимат от разходната част. Голяма част от проблемите не са от разноските, свързани с рецесията, както се пробват да настояват сега огромна част от ръководещите, а в действителност тези решения, които направиха и подвигнаха равнището на разноските, близо 24-25% по отношение на предходната година, са в резултат на повдигане на пенсии, разнообразни обществени подпомагания, и в огромна степен поради повдигането на работните заплати. Това не са ограничения свързани с ковид. 80% от проблемите идват от чисто политически решения, които лимитират маневреността в бюджета, счита Дацов.

Как да продължи поддръжката за бизнеса и за хората, какви са рисковете за стопанската система?

" Стратегията може да бъде единствено една, на първо място би трябвало да се форсира имунизацията, тъй като всички следващи стъпки и решения са основани според от това по какъв начин ще се развие по-нататък пандемията ", уточни още той пред БНР.

В взаимозависимост от хода на пандемията и придвижване на имунизационния развой ще се преглеждат всички варианти за подкрепяне на хората. Нещата не могат безпределно дълго да не престават в тази посока, при което се подкрепят затворени бизнеси, а не се подкрепя преструктуриране на бизнеси, нови благоприятни условия, и това, което е като обикновено излизане от един подобен вид рецесия, посочи експертът. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР