снимка: Булфото40% от домакинствата в страната не могат да си

...
снимка: Булфото40% от домакинствата в страната не могат да си
Коментари Харесай

НСИ: 19,4% от населението живее в материални лишения

снимка: Булфото

40% от семействата в страната не могат да си разрешат едноседмична отмора отвън дома, в това число посещаване в техен втори дом или при другари и родственици ледник, ненадейно заболяване и други

Всеки четвърти българин няма задоволително пари, с цел да се храни добре. 25,6% от  на страната, или 1,8 млн. души, живеят в домакинство, което не може да си разреши през ден да яде месо, пиле, риба или вегетарианския им еквивалент, демонстрират данни на Национален статистически институт за бедността в страната, представени от .

Много от българите нямат никакви спестени пари, които да употребяват при нужда. 43,5% от семействата, или над 3 млн. българи, не могат да посрещнат със лични средства непредвидени разноски, като да вземем за пример наложителен ремонт на жилището или колата, замяна на пералня или19,4% от популацията живее в материални ограничения, т. е. не може да си разреши 4 от 9 съществени артикули и услуги, демонстрират данните на Национален статистически институт.

Освен че доста хора не могат постоянно да ядат месо и да посрещнат със лични средства непредвиден разход, 27,5% от популацията на страната се лимитира при отоплението на жилището си поради дефицит на пари. Почивката също е прекомерно безценен разкош за доста хора. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР