Снимка Булфото3753 заявления са постъпи за мярката за родители в

...
Снимка Булфото3753 заявления са постъпи за мярката за родители в
Коментари Харесай

Сачева с коментар за помощта за родителите и мярката 60/40

Снимка Булфото

3753 заявки са постъпи за мярката за родители в непланен отпуск. Това разгласи общественият министър Деница Сачева по време на изключителния брифинг за социално-икономическите ограничения на страната в поддръжка на работещите и бизнеса, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Мярката ще продължи да работи тогава, до момента в който е належащо, увери министърът.

" Припомням, че с измененията в Закона на здравето, признати във вторник, даваме още 30 дни неплатен отпуск да се признава за трудов и застрахователен стаж. Важно е най-много за хората в насилствен неплатен отпуск. Тази мярка има отношение и за момента на пенсиониране ", изясни още Сачева.

Към момента след мярката 60/40 е имало задържане на безработицата.

" 45 дни наред тази мярка стабилно събира от ден на ден и повече заявки. 12 187 заявки за 191 000 служащи и чиновници. Мярката 60/40 може да има два знака - какъв брой души са запазили работа и спряхме ли потока на безработни към бюрата по труда. Нека да приказваме за това какъв брой сполучлива беше на 1 юли, мярката ще работи до 30 юни. След 1 юли евентуално мярката ще продължи да работи, само че тя към този момент ще бъде с нов дизайн и следва да се дискутира със обществените сътрудници ", обясни още Сачева.

Тя даде образец, че даже дребна социална пералня е кандидатствала по програмата.

А от 1-15 юли фирмите в сферата на пътнически, градски и крайградски превоз ще могат да претендент за мярка с 40 милиона лв. бюджет. С тази мярка ще може да се комбинира с новия вид на 60/40. 

Транспортът е един от секторите, който пострада доста от рецесията, и следва да изпитва още усложнения. Транспортът оказва помощ на хората да вървят на работа или на безработните да си намерят такава, разяснява Сачева.

Ресурс от 120 милиона лв. ще бъде за тези, които към този момент са останали без работа. Целта е да им се помогне да се върнат още веднъж на пазара на труда.

Междувременно Сачева увери, че нарастването на пенсиите от 1 юли е обезпечено. И няма да има закъснение на изплащанията.

Министърът регистрира още, че 42 000 души във всички общини се възползват от услугите на социалняи патронаж. Сачева благодари и на донорите.

Стартирахме с 201 000 души без работа към 13 март. Спекулира се с цифрата 300 000. 377 776 е общиният брой на безработните все още, само че ние стартирахме с 201 000 безработни. 99 755 индивида е повишаването на безработните. 29 271 души са постъпили на работа в интервала на рецесията, рапортува още тя.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР