Снимка Булфото20-годишен младеж с тежка черепно-мозъчна травма в следствие на

...
Снимка Булфото20-годишен младеж с тежка черепно-мозъчна травма в следствие на
Коментари Харесай

Осми донор за годината в Търново ще даде шанс на четирима да живеят

Снимка Булфото

20-годишен юноша с тежка черепно-мозъчна контузия в резултат на злокобна злополука в Горна Оряховица, стана донор и ще даде късмет за живот с органите си на четирима тежко заболели. На 16-ти октомври т.г. макар положените старания от страна на медиците пациентът на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " изпада в мозъчна гибел. В най-тежкия за тях миг околните на младежа взели хуманното решение да дарят органите му, оповестиха от търновската болница, представени от 24 часа.

Ръководството на стационара и всички медицински експерти и експерти по здравни грижи сервират съболезнования на околните на донора, само че и сърдечно им благодарят за силата и човечността, която демонстрираха в подобен сложен и тежък миг. Техният непосредствен е 10-ти случай на пациент изпаднал в мозъчна гибел от началото на 2017 година в стационара, само че и осми осъществен донор.

Екип на УБ " Лозенец " взел донора за осъществяване на експлантация на органите – сърце, бъбреци, черен дроб. Предстоят трансплантации на бъбреците и на черния дроб в УБ „ Лозенец “. Трансплантацията на сърцето ще бъде осъществена в УМБАЛ „ Св. Екатерина “, заяви доктор Сибила Маринова – шеф на ОАИЛ и координатор по донорство в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

От 9-ти до 15-ти октомври се организира Европейска седмица на донорството и трансплантациите, а особено събитие за задачата МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " семейства на 12-ти октомври. Тогава бяха връчени статуетки на околните на донорите за последната година, направени по поръчка на изпълнителния шеф на ИАТ в България доктор Марияна Симеонова. Събитието почетоха и трансплантирани.

Търновската болница е преди всичко у нас по осъществени донорски обстановки.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР