снимка Булфото11671,77 кг. сладолед от несъответстващите партиди са спрени след

...
снимка Булфото11671,77 кг. сладолед от несъответстващите партиди са спрени след
Коментари Харесай

Спряха над 1600 кг сладолед след проверки, открили нарушения

снимка Булфото

11671,77 кг. сладолед от несъответстващите партиди са спрени след инспекции в обекти за произвеждане на сладолед.

463 инспекции за спазването на нормативните условия за сигурността му са осъществени на територията на цялата страна след сезиране на Българската организация за сигурност на храните от Върховната административна прокуратура (ВАП), написа.

Преписката е формирана от ВАП по информация в медиите, в която се цитират разкрити случаи на наличие на колиформи и ешерихия коли в продавания в страната сладолед.

При осъществените 41 инспекции са взети 67 проби от подготвен артикул от предприятия за произвеждане.

Пробите са изпитвани за сходство с условията на Регламент (ЕО) 2073/2005 по отношение на микробиологични критерии за храните по индикатори за сигурност (Salmonella) и за хигиена на софтуерния развой (Enterobacteriacea). До момента са получени резултати от лабораторни изпитвания на 27 бр. проби, в 10 от които е открито противоречие по индикатор Enterobacteriacea, обвързвано с критериите за хигиена. За откритото противоречие са връчени 8 наставления за възстановяване на хигиената в пространствата и оборудването.

При инспекции в обекти за продажба на сладолед са връчени 29 наставления и 2 акта за определяне на административни нарушавания.

Предписанията са за открити несъответствия по отношение на липса на информация за храните на потребителите за съществуването на субстанции или артикули, причиняващи алергии и нетърпимост, липса на задоволително принадлежности за разсипване на сладоледа; липса на самостоятелно опаковани лъжички при продажбата на сладолед до крайния консуматор.

На един обект е издадена Заповед за прекъсване на цялата активност от ОДБХ Търговище заради неприятно техническо и хигиенично положение на съоръжение и липса на записи по софтуерната документи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР