Снимка: БулфотоЗа нас е най-важно да защитим интереса на 3

...
Снимка: БулфотоЗа нас е най-важно да защитим интереса на 3
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Сега всички трябва да чакаме г-жа Гинка Върбакова да се поддаде на Борисов или...

Снимка: Булфото

" За нас е най-важно да защитим интереса на 3 милиона консуматори. Смятаме, че зад тази договорка стои държавното управление на Борисов. Той излъга няколко пъти българския народ. Борисов твърдеше, че държавното управление едвам в този момент научава защо иде тирада. Служителите на ДАНС осведомиха, че имат цялостна информация по придвижването с продажбата на ЧЕЗ и са подадени към институциите, надлежно Министерски съвет ". Това съобщи на съвместно съвещание на парламентарните комисии по енергетика и профилираните служби по договорката за ЧЕЗ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на Блиц.

" Борисов излъга, че е упълномощил инспекции от КЕВР, Национална агенция за приходите и комисия за финансов контрол. Току-що разбрахме, че такива инспекции не са почнали и нямат желание да ги вършат, защото по закон ще ги стартират след джиросване на акциите или събиране на всички данни.

Тоест институциите са безсилни. Г-н Мавродиев, супер образован човек като вас да приказва глупости е възможно. Казвате, че сте тук от почитание. Вие би трябвало да сте тук по обвързване, тъй като банката преценява активността си с политиката на държавното управление на България. Вие сте единствената държавна банка, която извършва политиката на държавното управление ", добави тях.

" Ще ви помоля да отидете в секретното деловодство и да видите хвърчащия лист, който премиера ни изпрати през вчерашния ден. Този път ще се доверя на премиера, че това зависи от вас, а не от него. Правителството е знаело освен това и страната се е заела, службите са осведомени в точния момент. И институциите, които би трябвало да ревизират договорката са с вързани ръце и в този момент всички би трябвало да чакаме госпожа Гинка Върбакова да се поддаде на господин Борисов или всички ние и 3 милиона българи да станем нейни заложници ", добави Нинова.

" Съжалявам, че съм бил свестен неправилно. Уважавам българския парламент и институциите. ББР е акционерно сдружение, благосъстоятелност на държавното управление и се отчитаме пред Надзорния съвет. Вие като сериозна политическа партия можете да викате на чувания министърът на стопанската система. Това имах поради, когато споделих, че сме тук, за разлика от другите банки ", отговори от своя страна Стоян Мавродиев.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР