Снимка: Булфото, видео: ПП ГЕРБ, фейсбукДаниела Дариткова обяви радостна новина

...
Снимка: Булфото, видео: ПП ГЕРБ, фейсбукДаниела Дариткова обяви радостна новина
Коментари Харесай

Дариткова: Ще внесем поправка за намаляване на ДДС за храната, приготвена в ресторант за доставка по домовете, на 9 %

Снимка: Булфото, видео: Политическа партия ГЕРБ, фейсбук

Даниела Дариткова разгласи радостна вест за всички ресторантьори, които сега изживяват сложен миг поради пандемията.

“Ще търсим разновидности за решение, с цел да бъде подсилен този бранш от стопанската система. Ще внесем корекция за понижаване на Данък добавена стойност за храната, приготвена в ресторант за доставка по домовете на 9 %. ”

Това заяви ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова след среща сред ръководещите и представители на ресторантьорския отрасъл. Новите текстове ще бъдат импортирани сред двете четения на към този момент отворения за промени Закон за Данък добавена стойност, написа

„ Това е значима мярка. От една страна тя ще подсигурява жизненост на този отрасъл, а от друга – тя е безусловно в подтекста на противоепидемичните ограничения “, изясни Дариткова. Вече са направени и планове от страна на представители на Министерството на финансите за това какъв брой ще коства на хазната новата мярка. Резултатът от тях демонстрира, че не повече от 15 млн. ще бъде пониженият доход от Данък добавена стойност, в случай че ставката бъде понижена.

„ Продължавам да смятам, че диференцирани ставки не са положително решение за една данъчна система, каквато е в България “, само че в този момент събитията са специфични. Намалени ставки за други сектори не се плануват ", изясни Менда Стоянова - ръководител на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

" Представяме предложенията си за понижение на Данък добавена стойност за доставки по домовете на 9%, надяваме се да бъдат признати. Комисионната на доставчиците ще остане на 20 %, а 9 % ще бъде Данък добавена стойност за ресторантьорската услуга ", обясни Ричард Алибегов от Асоциация на заведенията.

„ Намираме се в комплицирана обстановка. Една част от нашия бранш не работи, а друга е под угрозата да затвори. От асоциацията от месеци изготвяме планове и представяме на държавното управление под каква форма си представяме понижаване на Данък добавена стойност за доставки на домовете. Това е един бранш, в който в България изоставаме. В изискванията на COVID-19, най-вероятно, ще се наложи напълно да работим по този начин “, съобщи още Алибегов.

Тази мярка ще остане в действие до края на 2021 година



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР