Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbox7.comЗдравният мнистър обяви какво са

...
Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbox7.comЗдравният мнистър обяви какво са
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Взехме пет решения относно поставянето на ваксината на AstraZeneca

Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbox7.com

Здравният мнистър разгласи какво са решили за една от имунизациите срещу коронавирус. " Взехме 5 решения по отношение на слагането на имунизацията на AstraZeneca. Първо, тя няма да се ползва при дами под 60 години с нараснал риск от тромбози и/или анамнеза за тромбоцитопения. Второ, всички лица, получили първа доза от AstraZeneca, които не са показали съществени нежелани реакции, могат да се ваксинират с втора доза. Трето, лицата които са имунизирани с първа доза на AstraZeneca и не желаят да получат втора доза от нея, могат да получат доза от Pfizer/BioNTech не по-рано от 84 дни след първата доза на AstraZeneca. Четвърто, при лица, болни от COVID-19 след използване на първа доза от имунизацията с двудозов режим на имунизация, втората доза се слага не по-рано от 6 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата. Пето, преболедували от ковид могат да се имунизират с цялостна имунизационна скица не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата ”.  Това съобщи министърът на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов по време на брифинг.

На въпрос има ли изясненост какъв би бил резултатът от съчетание на две разнообразни ваксини, Ангелов съобщи: „ Няма такива клинични изследвания досега. Трябва да приключим процеса на имунизацията по някакъв метод. Това е разновидността, който сме възприели ”.

По думите му тези, които не желаят да сложат втора доза, няма да се смятат за ваксинирани и няма да получат документ за приключен имунизационен цикъл.

Относно ще има ли ново разхлабване или стягане на ограниченията, доцент Кунчев съобщи следното:

„ До авансово обявените мерки има още 10 дни. Възможни са придвижвания и в двете направления – да вървим по график на разхлабване или то да бъде отсрочено ".

„ Имунизирането с две разнообразни ваксини цели приемане на еднакъв имунен отговор – формиране на антитела и формиране на имунокомпетентни кафези против вируса, без значение каква е платформата на тази ваксина. Действително смесването на ваксини ще бъде невиждана обстановка за няколко страни в Европа ”, изясни проф. доктор Мариана Мурджева.

През май ще могат да се имунизират по 50 000 души, а през юни - 55 000 души, увери професор Ангелов, написа nova.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР