Снимка БулфотоВече е сигурно, че в Еврозоната ще има рецесия.

...
Снимка БулфотоВече е сигурно, че в Еврозоната ще има рецесия.
Коментари Харесай

Чобанов: Ще има рецесия в Еврозоната, но кризата може да не дойде у нас

Снимка Булфото

„ Вече е несъмнено, че в Еврозоната ще има криза. Криза е евентуално да има, само че не е несъмнено дали тя ще стигне до нас. Смятам, че българската стопанска система и финансовата система демонстрират, че можем да издържим и да не се стигне до тежко проявяване на тази рецесия. Вече сме успявали да преминем през световна рецесия след банкрута на „ Лемън Брадърс ”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” по NOVA икономистът и някогашен министър на финансите Петър Чобанов.

„ Българската стопанска система не е като италианската. Тя е потвърдила, че е гъвкава в такива моменти. Мисля, че в случай че нашите бизнесмени и страната си свършат работата, няма да се стигне до преустановяване на естествения стопански живот. Държавата би трябвало да даде образец, че механизмът на стопанската система и паричният поток не престават да текат ", сподели Чобанов.

Той изрази и мнение, че въпреки сложните времена, не би трябвало да се изпада в суматоха.

„ Хубаво е, че пазарът на труда навлиза в една удобна обстановка от позиция на заетостта. Ефектите обаче ще дойдат след време. Трябва да съхраним работещите в българската стопанска система и да използваме обстановката, в която наши сънародници се връщат от чужбина ”, добави Чобанов.

„ В рецесия от подобен тип страдат най-вече тези, които изнасят интензивно артикули. Трябва да бъдем доста деликатни с държавната поддръжка и в това да не пилеем средства ненужно. Много е евентуално да има недостиг, само че потокът на парите не би трябвало да стопира. Държавата и частният бранш би трябвало да са наясно, че в случай че спрат заплащанията това няма да помогне, а ще навреди ”, приключи Чобанов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР