Снимка БулфотоВчера в Министерски съвет при поредната среща с организации

...
Снимка БулфотоВчера в Министерски съвет при поредната среща с организации
Коментари Харесай

Зам.-социалният министър разкри ще се намалят ли пенсиите на хора с увреждания

Снимка Булфото

„ Вчера в Министерски съвет при следващата среща с организации на хора с увреждания, при среща с вицепремиера Красимир Каракачанов, той заявява, че желанието на държавното управление не е да се стопират или понижават пенсии или да се понижават права. Единственото, като приоритет, към което се обединихме, е да се спрат измамите “. Това съобщи заместник-социалният министър доктор Султанка Петрова в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ В момента системата има една доста тежка болест и тя се назовава корупция. На първо място изведохме това, че би трябвало доста непоколебим надзор, който да бъде обединен. В системата има 9 контролни органа, които са на друга ведомствена зависимост “, изясни тя.

„ Проблемите са по цялата верига, от началото до края. Трябва да има мониторинг, наблюдаване. Трябва да има електронна здравна карта, да има електронно досие, с цел да може да се наблюдават болесттите на този човек, да се види по какъв начин е лекуван този човек “, счита Петрова.

„ От години приказваме и е време да се случи, тъй като част от злоупотребите ще бъдат минимизирани с тази здравна карта “, добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР