Снимка БулфотоВъв връзка с публични интерпретации в медиите за дисциплинарни

...
Снимка БулфотоВъв връзка с публични интерпретации в медиите за дисциплинарни
Коментари Харесай

„Летище София“ с официална позиция за непроверените пътници

Снимка Булфото

„ Във връзка с обществени тълкования в медиите за дисциплинарни производства против чиновници на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС) и „ Летище София “ ЕАД по отношение на случая за позволени без паспортна инспекция пасажери, идващи от Франция, заявяваме, че това изрично не дава отговор на истината “, това разясниха от Аеропорта, представени от Блиц. 

„ Дисциплинарни санкции се образуват тогава, когато е налице позволено нарушаване. Поради разнообразни тълкувания сме длъжни да създадем следното обяснение за отговорностите и функционалностите на чиновниците от системата на МТИТС, отговарящи за сигурността на летището:

Условията и редът за реализиране на сигурността в гражданското въздухоплаване се дефинират посредством ограничения и процедури, в детайли разказани в Националната стратегия за сигурност в гражданското въздухоплаване, одобрена от основния шеф на Групово дело " Гражданска въздухоплавателна администрация " след координиране със съпредседателите на Съвета за сигурност в гражданското въздухоплаване. Отговорните институции за използването на тези ограничения са изчерпателно изброени в член 16к от Закона за гражданското въздухоплаване. 

Спрямо записаното в закона летищният оператор „ Летище София “ ЕАД не реализира функционалности, свързани с паспортно-визов надзор на пасажерите, преминаващи през летището, както и не прави инспекция на сигурност на идващи пасажери, надлежно не е виновен за допускането им на територията на Република България “, пишат още от „ Летище София “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР