Снимка БулфотоВ ареста на Геме Димитров се намират Баневи в

...
Снимка БулфотоВ ареста на Геме Димитров се намират Баневи в
Коментари Харесай

Адвокатът на Цветан Василев е защитник и на Баневи, обвини държавата в огромна конспирация срещу арестуваното семейство

Снимка Булфото

" В ареста на " Геме Димитров " се намират Баневи сега. Мярката ще се гледа през днешния ден, само че не е ясно кога ". Това съобщи по телефона в ефира на " Здравей, България " юристът на фамилията - Христо Ботев. Преди години той е бил и юрист и на укриващия се от правораздаването в чужбина необут на банкрутиралата КТБ Цветан Василев.

 
" Не знам дали вършат гладна стачка поради изискванията в ареста. Вчера съумях да ги видя. Условията са, като изискванията на ареста – неприятни. Те желаят също да се срещнат с материалите по делото. Предстои да се забележим и да обсъдим обвиняването. Те знаят, че имат повдигнати 7 обвинявания ", сподели той, представен от Блиц.

" Първо съм получил тези обвинявания на 5-и ноември. Към дата 7-и декември никой не се е трогнал да ме запознае с материалите по делото. Започне ли на равнище основна прокуратура да се приказва за милиарди, ми става доста подозрително ", сподели той.

" Не съм чел нищо. Не знам какви са очевидците и какво са споделили. Николай въпреки всичко е бил ловджия. Не е редно да държиш патрони, като нямаш позволение или към този момент е изтекло, само че не мисля, че това е най-голямото обвиняване и би трябвало да се занимава цялата страна ", съобщи Ботев във връзка откритите муниции в дома на Баневи.
 
" Още като беше претърсването от вкъщи им, излизаха фрагменти, снимани от Министерство на вътрешните работи. Следствието се води от спецпрокуратурата. МВР в каква роля се явява? Цялата страна очевидно е впрегната, с цел да се случи нещо ", съобщи Ботев.

" С Баневи се срещнах персонално в Ница преди 2 или 3 седмици. Интересно е, че прокуратурата не разяснява всички похищения против тях, които бяха обществено известни. Имаше палежи на коли и закани. Очевидно е някаква оплетена история, която занапред ще се обяснява. Не мога да разясня нищо повече, като не съм чел материалите по делото ", повтори той.
 
" Ние искаме колкото е допустима по-лека мярка – домакински арест или парична гаранция. Не се знае в какъв брой часа ще е през днешния ден съвещанието. Материалите по делото също са много и би трябвало да бъдат изчетени ", сподели Ботев.

" Баневи са хора, които се пробват да показват положително разположение на духа и да се държат спокойни. Аз ги чувствам, че вътрешно са извънредно напрегнати. Далеч са от децата си ", съобщи юристът на Баневи.

" Те сами взеха решение да се върнат в България, с цел да се развият събитията и да се стигне до обективната истина ", приключи той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР