Снимка: БулфотоТова, което БСП подкрепя е да потвърдим и да

...
Снимка: БулфотоТова, което БСП подкрепя е да потвърдим и да
Коментари Харесай

Румен Гечев: БСП подкрепя по 120 лв. на всеки пенсионер за трите месеца и 370 лв. минимална пенсия

Снимка: Булфото

" Това, което Българска социалистическа партия поддържа е да потвърдим и да не гласуваме още веднъж решението от оня ден в Народното събрание. Подкрепяме по 120 лева на всеки пенсионер за трите месеца, 370 лева минимална пенсия и смяна на показателя за пресмятане на пенсиите ".

Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Румен Гечев, зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси и народен представител от " Българска социалистическа партия за България ".

" Навсякъде по света актуализацията на бюджета се внася от образувано и ръководещо болшинство, а ние нямаме такова. Всички страни членки на Европейски Съюз и даже отвън него, където има коронавирус рецесия, подкрепят своите жители ", акцентира той. 

Според него, нивото на българските пенсии изостава като дял в нашия Брутният вътрешен продукт.

Ние имаме диспропорционалност в пенсиите - да вземем за пример учители, които са се пенсионирали преди 10-15 години, получават 2-3 пъти по-ниски пенсии от учители със същия стаж, които се пенсионират в този момент, това е скандално, изясни Гечев.

Вариантът на Българска социалистическа партия обаче беше отритнат, по тази причина в този момент ние предлагаме и поддържаме 120 лева за пенсионерите по отношение на Брутният вътрешен продукт, добави той.

И второ, ние не можем да отлагаме пенсионната промяна и по тази причина предлагаме неотложно да се пристъпи към въвеждане на коефициент за трудов стаж, а от идната година при ново държавно управление ще предложим нашия вид за индексация, счита Гечев.

Спорът сега е за тези 150 млн. лева, които са 0,37% бюджетен недостиг допълнително, с тях ние сме в границите на Закона за бюджета и Закона за обществените финанси, изясни Гечев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР