Снимка БулфотоПетел следи какво се случва след протестите на служителите

...
Снимка БулфотоПетел следи какво се случва след протестите на служителите
Коментари Харесай

Асен Василев предложи да се изплатят 1,3 милиарда лева на строителните фирми

Снимка Булфото

" Петел " следи какво се случва след митингите на чиновниците в строителни компании поради неизплатени заплати.

Финансовият министър Асен Василев предлага 1,3 милиарда лв. да бъдат изплатени на строителните компании за осъществени действия и за действия, които ще бъдат завършени до края на годината.

В отрасловата бюджетна комисия той прикани парите да бъдат изплатени в границите на пет години на равни вноски от 2022 година, като това да бъде записано в актуализацията на бюджета. Василев разяснява, че част от договорите са подписани погрешно и се постанова подписване на анекси.

По този метод ще позволим на Агенция " Пътна инфраструктура " да продължи строителните действия без да зануляваме бюджета и без да " избушваме " целият бюджет като тези 100 милиона, които ние сме планували за Министерство на регионалното развитие, ще бъдат изцяло задоволителни, с цел да се направи зимното разчистване, разяснява финансовият министър.

Депутатите от бюджетната комисия дебатират предлагането, което би трябвало да бъде припознато от комисията, с цел да бъде включено в окончателните текстове, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР