Снимка БулфотоПетел продължава да следи какво се случва с издирването

...
Снимка БулфотоПетел продължава да следи какво се случва с издирването
Коментари Харесай

Възобновиха операцията по издирването на изчезналия МиГ-29

Снимка Булфото

" Петел " продължава да следи какво се случва с издирването на падналия в морето край Шабла наш изтребител. 

От през днешния ден се възобновява интервенцията по издирването на черната кутия на падналия в морето край Шабла военен аероплан МиГ-29. При случая почина водачът майор Валентин Терзиев.  Операцията по търсенето беше краткотрайно прекъсната поради неприятното време.  Тази заран обаче военните още веднъж влизат в морето.

В интервенцията ще взе участие Военноморските сили, Институтът по Океанология, както и частна компания за подводни поправки. Операцията беше прекъсната за два дни, защото времето не позволяваше на военните да търсят, съобщи Нова. 

За през днешния ден следва да бъде проучен район  с повърхност над 3.5 кв.км. Анализи са посочили, че има огромна възможност самолетът е паднал точно в него.Основната цел е да бъдат открити елементи от самолета, което ще послужи за откриването на черната му кутия.

Инцидентът с рухването на военен аероплан МиГ-29 стана на 9 юни при осъществяване на подготвителна задача. Веднага започва интервенция по търсенето и спасяването на водача, която за жалост приключи трагично и майор Терзиев беше разгласен за умрял. В хода на интервенцията бяха открити огромен брой подводни цели, само че след извършено проучване на по-големите от тях, се оказа, че не са от аероплан, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР