Снимка: булфотоОще преди година обясних, че целта на тогавашните т.нар.

...
Снимка: булфотоОще преди година обясних, че целта на тогавашните т.нар.
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Още преди година казах, че целта на протестите е да върне комунисти и слуги на олигархията на власт

Снимка: булфото

" Още преди година обясних, че задачата на тогавашните така наречен митинги е да върне комунисти и прислужници на олигархията на власт ". Така стартира изострен коментар на варненския евродепутат от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

Ето какво разгласява той във фейсбук:

" НЕУДОБНИ ДУМИ:  ДА, АМА НЕ! 
      Още преди година обясних, че задачата на тогавашните така наречен митинги е да върне комунисти и прислужници на олигархията на власт. Последвалите събития изцяло потвърдиха думите ми.  Левият бунт, проведен за кеф на неколцина олигарси у нас, някои забегнали в чужбина, настояваше за избори и за служебно държавно управление. Имахме избори, които родиха нефелен парламент. Сега имаме и служебно държавно управление. " Протестърите " са удовлетворени. 
         45-то Народно заседание се оказа ялово. На дневен ред са мненията по отношение на новото служебно държавно управление. Стана известно, че основните министри в него - на защитата и на външните работи, са минали през Москва за " обучение ". А там, както е добре известно, като се изключи че " образоват ", само че и вербуват - за техни си цели. Министърът на защитата е магистър по политология от станалия нарицателен като ковач на кагебейски фрагменти Московски държавен институт по дипломатически връзки, същият който е приключила и днешната съветска посланичка у нас Митрофанова. Министърът на външните работи е „ приключил в допълнение ” Международни стопански връзки в Дипломатическата академия в Москва. Правосъдният ни министър е някогашен народен представител от Българска социалистическа партия. Министърът на вътрешните работи е също някогашен депутат от Българска социалистическа партия. Това е основната четворка министри в новия кабинет. Останалите са заряд. Впрочем, министърът на вътрешните работи към този момент се прочу с кадровите си решения, които, в случай че не друго, то сигурно задоволяват най-малко двама души: президентът и „ дубайския дезертьор ”. Що се отнася до премиера, то към този момент бе припомнено за опита му да попречва сключването на контракт за закупуването на американските изтребители Ф-16 за българската войска. Което е показателно за „ атлантическата ” му ориентировка. Що се отнася до президента, той е прочут в Европа като " проруският президент на България ". 
        Но каква " приятна " изненада? Чета в този момент, че членове и симпатизанти на „ Демократична България ” са удовлетворени от новото служебно държавно управление. Което потвърждава това, което и различен път съм писал, а точно, че тази тройна коалиция никога не е дясна, а по-скоро лявоцентристка, въпреки че аз ги назовавам и неокомунисти. И в тази ситуация нямам поради единствено родовите им биографии. Левичарско е на първо място държанието им. То обслужи добре ползите на Българска социалистическа партия, а и с Движение за права и свободи си намигнаха другарски в Народното събрание, откакто се сдушиха при избирането на неговия ръководител. 
        България е в политическа рецесия. Но е реалност, че и преди сме имали такива рецесии. Всъщност постоянно когато на власт дойдат комунистически и проруски подлоги е по този начин - стартира рецесията. И до момента в който излезем от нея, напън виждаме.  Но по тази причина пък са изборите – с цел да избереш по какъв начин да живееш: обикновено или в рецесия. С гласуването си на 4 април болшинството от българите избраха рецесията. И в този момент я имат цялата. 
           Слушах сутринта и " упованията " на синдикатите: значимо било да се запазят тия 50 лв., които държавното управление на премиера Бойко Борисов отпусна на пенсионерите. И мярката 60 на 40 била значима. Ха, добър ден! Нима забравихме кои политици оплюваха тези ограничения? Не бяха ли същите " протестъри ". Но лицемерието им е присъщо, тъй че не трпябва да има сюрпризирани. Нека в този момент виенските и харвардските ученици в новия кабинет да уредят пенсионерите не с петдесет, а със 100 и петдесет лв. в допълнение. Та да имат изгода и възрастните хора от  високото им обучение. Нали под тяхно управление стопанската система и финансите се чака да цъфнат и вържат бързо.
           Следобед по стратегия " Хоризонт " на БНР слушах дълго и напоително манипулативно изявление с Иван Гарелов - сътрудник " Талев " на някогашната Държавна сигурност, медиен рупор на незаконния Възродителен развой по време на комунистическия режим. Мисля, че освен на мен ми направи усещане, че незабавно след последните избори тази тъмна фигура от предишното бе активизирана в медиите, които обслужват " протестърското болшинство ". Днес той хвали " ИТН " и предвижда, че тази партия ще завоюва изборите. Възхищава се и от " акцията, която организира Демократична България " и персонално от нейния водач Христо Иванов. Докато слушах лицемерните му операции си мислех, че откакто той е на страната на Слави Трифонов и Христо Иванов, обикновено е аз да бъда на тъкмо противоположната страна. Защото би било изменничество към българската народна власт да бъда на един ум с Иван Гарелов. 
         Служебното държавно управление се поддържа и от Ректора на така наречен Библиотекарски институт Стоян Денчев. Той също поучава по Нова нюз какво би трябвало да прави служебното държавно управление. В това отношение някогашният началник на Мултигруп е на един ум с някогашния разградски прокурор и народен представител Атанас Атанасов - водач на една от партиите в тройната коалиция " Демократична България ". Но за какво ли са единомишленици тези ненагледни облици? 
         Гласувайки за леви и популистки партии на последните избори българските жители позволиха съдбовна неточност, тъй като лявото и популисткото в никакъв случай не са водили до прогрес една страна. Точно противоположното – водили са я към декаданс, към крах, тласкали са я от рецесия към рецесия. Затова и неведнъж обръщах внимание, че така наречен смяна може да се окаже път обратно или още по-лошо – забиване в кьорсокак. Е, съществуването на служебно държавно управление е доказателството, че сме в кьорсокак. 
       В западноевропейските страни по принцип ръководят партиите на „ статуквото ”. И в Съединени американски щати е по този начин. И в далечна Япония също. Изобщо в естествения свят е по този начин. Това, че някои у нас пожелаха да не бъдем като естествените страни ще ни излезе солено. Но поучен от руснака, българинът обича да страда. Той псува под мустак и.реже клона на който седи И сетне страда. И все в някакво далечно бъдеще се кани да живее добре. Да, но не. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР