Снимка: БулфотоИзтичането на данните от НАП е хакерска атака, за

...
Снимка: БулфотоИзтичането на данните от НАП е хакерска атака, за
Коментари Харесай

Тома Биков: Изтичането на данните от НАП е хакерска атака, за която вече има заподозрени

Снимка: Булфото

" Изтичането на данните от Национална агенция за приходите е хакерска офанзива, за която към този момент има обвинени и повдигнати обвинявания ". Това разгласи към този момент някогашният народен представител от ГЕРБ Тома Биков.

Той за следващ път атакува избора на нов началник на Националната организация за преходите и попита дали Васил Божков има присъединяване в служебното държавно управление.

" Нормално е да бъдат заменени политическите екипи, само че назначението за шеф на Национална агенция за приходите на Румен Спецов е безусловно скандално и необяснимо, никой към момента не носи отговорност за него. Ние бяхме длъжни да го посочим ", съобщи той пред Българското национално радио.

 

Въпросът му към президента Румен Радев и финансовия министър Асен Василев е кой е предложил Спецов за началник на приходната организация. " Има ли присъединяване на Васил Божков в това служебно държавно управление? ", попита той и уточни, че новоназначеният шеф на Агенция " Митници " Павел Тонев е от времето на държавното управление на Пламен Орешарски.

 

Тъй като сега няма парламентарен надзор, ангажимент на ГЕРБ било да реализира някакъв надзор върху служебното държавно управление, стана ясно още от думите на Биков.

 
 

Той акцентира, че рецензиите на ГЕРБ към кадровите промени в институциите не са поради това, че има скандални назначения.

 

" Изтичането на данните от Национална агенция за приходите е хакерска офанзива, за която към този момент има обвинени и повдигнати обвинявания. Това може да се случи във всяка страна и се случва ", съобщи Биков в отговор на въпрос за случилия се по време на ръководството на ГЕРБ и шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова теч на персонални данни от Агенцията за доходи.

 

Бившият народен представител от ГЕРБ дефинира като погрешно изказванието, че началникът на Агенцията по вложения Стамен Янев е от ГЕРБ, като посочи, че той е бил назначен по времето на ръководството на Бойко Борисов, само че като представител на Движение " България на жителите ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР