Снимка БулфотоХоро за живот е съвместна инициатива на клуб по

...
Снимка БулфотоХоро за живот е съвместна инициатива на клуб по
Коментари Харесай

С инициативата Хоро за живот се набират кръводарители във Варна

Снимка Булфото

„ Хоро за живот ” е взаимна самодейност на клуб по танци „ Моряците ” с Районен център по Трансфузионна хематология гр. Варна. Всеки ден заради произшествия, интервенции, раждания и голям брой болести повече от 500 души в България имат животоспасяваща потребност от кръв и кръвни артикули които се набират посредством кръводаряване, заяви Радио " Варна ".

 

Нуждаещите се от кръвопреливане могат да са хора, които се подлагат на по-малка и лека или на по-голяма и тежка интервенция. 

Има и заболявания, при които периодическото кръвопреливане е единственият метод човек да се поддържа жив и в относително добра кондиция. Доброволното кръводаряване у нас е прекомерно малко. То не доближава мечтаните проценти, заложени от Световната здравна организация. 

До 2020 година СЗО е сложила задача пред всички здравни системи в света доброволното кръводаряване да стане 100%. У нас то е сред 65 и 80%, тъй като не се отзовават задоволителен брой кръводарители и неизбежно се стига до това околните да бъдат помолени да подаряват кръв. 

Затова е значимо хората да схванат, че казусът с дефицита на кръв и неналичието на задоволително доброволни кръводарители визира всички. Всеки, който подари кръв през днешния ден ще получи пакет със сладки неща. 

Кръводарителят печели, дарявайки кръв, той задейства личното си кръвопроизводство и обновяването на профилираните кръвни. 24 часа дареното количество кръв се възвръща. След 3-4 седмици даже качественият състав на кръвта е изцяло обновен. Това укрепва здравето и имунната система.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР