Снимка: БулфотоДПС няма да подкрепи правителство на партиите, които загубиха

...
Снимка: БулфотоДПС няма да подкрепи правителство на партиите, които загубиха
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС няма да подкрепи правителство на партиите, които загубиха изборите

Снимка: Булфото

" Движение за права и свободи няма да поддържа държавно управление на партиите, които изгубиха изборите. Изразихме нашата подготвеност за възможна поддръжка на държавно управление, препоръчано от трите нови партии в Народно събрание ", това сподели при започване на консултациите с президента Румен Радев водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Той акцентира обаче, че дружно с това са споделили свои цели, които биха могли да бъдат цели на държавното управление. На първо място това е битката с коронавирус рецесията - по-скоро обществените и стопански ограничения, и ускорената имунизация.

Като приоритет Движение за права и свободи дефинира и правене на Плана за възобновяване и резистентност, както и подготовката на страната за идващия действен интервал.

Важен приоритет за Движение за права и свободи е и " достойното ни участие в евроатлантическите структури, тъй като сега текат доста значими диспути и в тях България би трябвало да взе участие, и то да взе участие с достолепие ", сподели Карадайъ.

За Движение за права и свободи е значима и програмата за ускорено икономическо развиване на България. " 2% стопански растеж не е задоволителен и се постанова най-малко три пъти по-ускорено развиване ", сподели още Карадайъ.

" Ние разчитаме вота на българските гласоподаватели като ясно изразено предпочитание за смяна. В няколко насоки - да спрем омразата, разделянето, опълчването, арогантността и експанзията в политиката. Да възстановим политическата нормалност, да възстановим демокрацията в България и да дадем рестарт на държавността. Последните 4 години ние от Движение за права и свободи не се спряхме да повтаряме, че е необходим разговор сред институциите, сред политическите партии, с цел да има нормалност в политиката ", сподели още водачът на Движение за права и свободи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР