снимка: БулфотоДа се разболееш от коронавирус е кошмар. Всички знаем

...
снимка: БулфотоДа се разболееш от коронавирус е кошмар. Всички знаем
Коментари Харесай

Професор Чобанов: Възхищавам се от научните работници, които създадоха тези ваксини

снимка: Булфото

" Да се разболееш от ковид е призрачен сън. Всички знаем за резултатите. ", разгласи професорът.

 По думите му " всеки има право да взема решение, всеки има право да не се ваксинира ".

" Ваксинацията е единственият вероятен излаз към този момент. И по тази причина би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да може темповете да се усилят. Това рефлектира незабавно върху възобновяване на стопанската система. Вие към този момент виждате, че се приказва за зелени документи, това ще даде опция на хората да излязат от това състояние, в което се намират ", сподели проф. Чобанов в изявление за БГНЕС.

Ученият чака в най-скоро време да се имунизира.

" Правя го с цялостното схващане, че го върша за обществото, освен за себе си. Възхищавам се от научните служащи, които сътвориха тези ваксини, би трябвало да се преклоним пред тези хора, тъй като те направиха невероятното ", сподели той.

Според него рискът при имунизациите е много минимизиран, на стотици или хиляди може да има един случай.

" Не е ясно, в случай че някой си отиде, доколко се дължи на имунизацията или нещо друго. Хора си отиват напълно ненадейно и без ваксина. В този смисъл смятам, че може да бъде стихотворец този риск. Рискът от заболяването е доста по-голям, в сравнение с от имунизацията. Да се разболееш от ковид е призрачен сън. Всички знаем за резултатите. Но всеки има право да взема решение, всеки има право да не се ваксинира. Ваксинацията е едно велико достижение на науката и медицината. Като човек на науката се преклонявам пред достиженията й ", акцентира проф. Чобанов.

Икономистът приканва управляващите да се погрижат за по-бързото внедряване у нас на достиженията на четвъртата индустриална гражданска война – цифровизация, изкуствен интелект и роботизация.

" Въвеждането им ще спомогне за решаването на доста от проблемите, на които сме очевидци през днешния ден. Много настоящи са сайбър и киберсистемите, има цели фабрики, които работят без нито един служащ, всичко е автоматизирано от начало до край. Има единствено личен състав, който обслужва цялата тази система. Изкуственият разсъдък може да откри решения, в това число и на здравните въпроси. Електронизацията и автоматизацията може да сложи даже пандемията под надзор ", сподели проф. Чобанов и даде за образец Китай.

" Китайците вкараха за първи път баркодовете, по които следяха и обособени хора. Те направиха това не, с цел да нарушат персоналната независимост, а с цел да ти се притекат на помощ, когато се разболееш. Следяха се редица здравословни параметри, като да вземем за пример повдигането на температура, с цел да може да се реагира незабавно и индивидът да не изпада в тежки положение. Това е допустимо единствено въз основа на изкуствения разсъдък, на тази невероятна електронизация, която прави невъзможното допустимо ", уточни икономистът.

Едно от най-важните неща, с което би трябвало да се заеме идващото ръководство е по-бързото въвеждане на електронното държавно управление.

" Преди 2-3 години за малко да бъде въведено електронното държавно управление и внезапно настъпи тишина по този въпрос – омерта, никой не приказва. Явно, политиците се усетиха, че не е доста рационално да оставиш на някакъв робот или безпристрастна система да раздава парите. По-хубаво е за тях да се погрижи назначен от теб човек ", означи проф. Чобанов.

" По студията политическите партии приказват по какъв начин ще се оправят с корупцията. Ще допускам на властта, че в действителност желае да се оправи с корупцията, когато вкара електронното държавно управление. Мечтая, въпреки че това са все фантазии, надали това ще се случи... ", приключи икономистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР