Снимка Булфото, архивЗеленчуците винаги са добра идея, но включването на

...
Снимка Булфото, архивЗеленчуците винаги са добра идея, но включването на
Коментари Харесай

Този зеленчук намалява чувството за глад с 95%

Снимка Булфото, списък

Зеленчуците постоянно са добра концепция, само че включването на избрани от тях в менюто ни може да ни помогне повече в битката с непотребните килограми.

Изследвания, представени от Healthiestblog, да вземем за пример демонстрират, че спанакът може да понижи желанието за храна и възприятието на апетит с до 95%. Това се дължи на тилакоидите в спанака, които подтикват освобождението на хормони (лептин и други), създаващи чувство за задоволеност, написа Expert.bg.

В едно от изследванията хора с наднормено тегло приемали плацебо или дестилат от спанак в инцидентен ред за минимум една седмица. Нивата на кръвната глюкоза и липидите били измервани преди закуска. Четири часа по-късно участниците приемали 5 грама от екстракта и общоприет обяд. Резултатите демонстрират, че екстрактът от спанак е нараснал ситостта на хората до над два часа спрямо плацебо.

Друго неотдавнашно проучване демонстрира, че тилакоидите в спанака понижават желанието за сладки храни при дами с наднормено тегло. В това изследване участничките са взимали по 5 грама дестилат от спанак преди закуска в продължение на 3 месеца. Резултатите от това изследване сочат, че тилакоидите ускоряват отслабването с 43% и понижават хедоничния апетит до 95%. Този вид апетит, изразяващ се най-често в натрапчиво предпочитание за сладки и/или мазни, мощно обработени храни (бързи закуски), е постоянно срещаната причина за нездравословно хранене и затлъстяване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР