Снимка Булфото, архивЗавърна се! Папа Франциск днес се появи на

...
Снимка Булфото, архивЗавърна се! Папа Франциск днес се появи на
Коментари Харесай

Папата се появи в обществото след здравословни изпитания

Снимка Булфото, списък

Завърна се! Папа Франциск през днешния ден се появи на обществена демонстрация за пръв път тази година, откакто анулира присъединяване си в две литургии в базиликата " Свети Петър " нощес и тази заран поради мъчителен ишиас, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Папата произнесе обичайна си молитва към Света Богородица от библиотеката на папския замък, заобиколен от коледно дърво и коледни ясли.

" Отправям към всички благопожелания за мир и успокоение за новата година. Болезнените събития от миналата година, изключително пандемията, ни научиха какъв брой е значимо да се интересуваме от проблемите на другите и да споделяме паниките им ", сподели папата.

Той прикани за мир в Йемен, където децата живеят " без обучение, без медицина и гладуват " и за освобождението на отвлечения в Нигерия свещеник Моузес Чикуе.

Малко преди Коледа двама кардинали от близкото обграждане на папата дадоха позитивни проби за Ковид-19 и това още веднъж породи въпроси за отбраната на 84-годишния Франциск, който рядко носи маска.

Папата е в рискова група освен поради възрастта си, а и тъй като на 21 години е бил опериран от тежък плеврит и е била изрязана част от десния му бял дроб.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР