Снимка: Булфото, архивЗапочваме протести всяка сряда вечер пред Съдебната палата

...
Снимка: Булфото, архивЗапочваме протести всяка сряда вечер пред Съдебната палата
Коментари Харесай

От днес: Всяка сряда протест и пред Съдебната палата, докато Гешев не подаде оставка

Снимка: Булфото, списък

Започваме митинги всяка сряда вечер пред Съдебната палата с гледище за оставките на основния прокурор Иван Гешев и на Висшия правосъден съвет, както и за начало на същинска правосъдна промяна. Това оповестиха през днешния ден от Инициатива " Правосъдие за всеки " на първия си митинг под надпис " Правосъдие без каскет ", оповестява. 

Време беше да си напомним по какъв начин стартира всичко, коя оставка желаеме от по-рано. Искаме оставката на Гешев. Не знам какъв брой от вас гледахте това тъжно единодушие, предизвикано от боязън - по време на националното заседание на прокурорите. Ние желаеме, когато приказваме за прокуратурата, да има най-накрая тези механизми, които да подсигуряват правдивост и правораздаване за всеки. Трябва ни почистване, това ще стартира с унищожаване на основния прокурор, само че след това промяната би трябвало да продължи, тъй като отново ще се появи някой Гешев, съобщи Емил Георгиев.

Протестите започнаха срещу избора на основния прокурор. После те отприщиха цялото национално неодобрение, което виждаме през днешния ден. Протестите би трябвало да приключат тук. С такава прокуратура всяко държавно управление ще има комфорт, а това е неприемливо. Наш дълг е да лишим всяко държавно управление от подобен комфортен основен прокурор. Спорът дали правото или страната са първи има един отговор - жителите са първи. Да не разрешаваме фокусът ни да се разконцентрира- оставка на Борисов и Гешев, съобщи пред множеството Минчо Спасов. 

Борисов свърши, той ще си отиде по този начин или другояче, само че ще остане Пеевски, ще остане Гешев, ще останат доста други Гешевци. Няма нито едно значимо кариерно решение в прокуратурата, което да не се съгласува в " Джуджетата ". Това е истината. Ние сезирахме всеки български прокурор да проверява Гешев: за това, че изнася СРС-та. Пълно безмълвие! - сподели Христо Иванов. 

Той прикани прокурорите да не гласоподават за нов член на Висш съдебен съвет: " Това е следващото севернокорейско представление! Не участвайте в този срам! "  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР