снимка Булфото, архивЗа срок до 72 часа с постановление на

...
снимка Булфото, архивЗа срок до 72 часа с постановление на
Коментари Харесай

Измама със сметки за ток във Варна: Съдят мним адвокат, който защитавал длъжници на Енерго Про

снимка Булфото, списък

За период до 72 часа с разпореждане на Районната прокуратура във Варна е арестуван 46-годишният Петър К. Мъжът е бил притеглен като обвинен за това, че за да набави за себе си или за другиго имотна полза възбудил или поддържал в подвеждане клиенти на енергодоставчика за Североизточна България „ Енерго Про продажби “ АД.

Петър К. се занимавал с изкупуването на вземания от клиенти на енергодружеството. Те произтичали от осъществени корекции от страна на „ Енерго про продажби “ АД на сметките на клиенти, платили суми за непотребена поправена електрическа енергия. Обвиняемият издирвал тези клиенти, представял се за юрист пред тях, въпреки че в никакъв случай не е бил вписван в адвокатска гилдия.

Обещавал им, че ще води каузи против енергодружеството. За задачата желал да бъде акредитиран да ги води. След като се снабдявал с пълномощните, Петър К. продавал вземанията на клиентите на свързани с него търговски сдружения, едно от които било благосъстоятелност на неговия брат.

Веднага по-късно двете търговски сдружения завеждали каузи против „ Енерго Про продажби “ АД. След продобиване на правосъдните каузи, енергодружеството заплащало непринудено всички дължими суми по банковите сметки на двете търговски сдружения. Те обаче не изплащали сумите на клиентите, макар клаузите в договорите за прекачване на вземанията.

Районната прокуратура във Варна ще внесе искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на упрекнатото в машинация лице.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР