Снимка Булфото, архивЗа почивните дни от петък следобед до неделя

...
Снимка Булфото, архивЗа почивните дни от петък следобед до неделя
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Ефектът от зелените коридори за ваксиниране беше поразителен

Снимка Булфото, списък

За почивните дни от петък следобяд до неделя вечерта в " Пирогов " са били имунизирани 1 950 пациенти с препарата на AstraZeneca. Това регистрира на брифинг шефът на незабавната болница проф. Асен Балтов.

" Успяхме да дадем опция на доста хора да дойдат сами и да създадат своя персонален и осведомен избор. След като бяха съветвани, направиха своята първа доза от имунизацията ", сподели още той, представен от Нова тв.

Директорът на болничното заведение уточни, че резултатът от " зелените коридори " за имунизиране е бил изумителен, като единствено за два дни са били ваксинирани против ковид към 16 000 души. 

" Днес след 13 ч. имаме опция да отворим " зелените коридори " в пет имунизационни пункта в " Пирогов ". Всеки, който желае, ще може да се ваксинира с имунизацията на Оксфорд. Докато има хора, ще имунизираме. Обикновено имунизираме до 17:30, само че при нужда времето може да бъде удължено. Хора няма да бъдат върнати ", разяснява проф. Балтов.

Той заяви, че е имало позвънявания от пациенти с недоволства от странични реакции. Проф. Балтов изясни, че те са имали повишаване на температурата, само че това е било краткотрайно, като неразположенията са отшумели за 24 часа.

" По време на самата имунизация в " Пирогов " не е имало случай на тежка алергична реакция, която да изисква потребност от постъпване в токсикологична клиника или прекосяване през незабавен токсикологичен кабинет ", изясни още шефът на " Пирогов ".

След първата доза той сподели, че маската би трябвало наложително да се носи. Спазването на отдалеченост и дезинфекцията също би трябвало да продължат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР