Снимка Булфото, архивЗа момента не е ясно законно ли е

...
Снимка Булфото, архивЗа момента не е ясно законно ли е
Коментари Харесай

Главният архитект на София потвърди, че собствениците на „Артекс“ го притискали с есемеси за Златен век

Снимка Булфото, списък

За момента не е ясно законно ли е строителството на постройката „ Златен век ” в столичния квартал „ Лозенец ”. Това сподели основният проектант на София Здравко Здравков в отговор на въпрос на bTV.

``
реклама
 
По думите му ДНСК би трябвало да каже дали това е по този начин и ако е нелегално, съгласно разпоредбите противозаконната част би трябвало да се отстрани.
 
По думите на Здравков разрешителното за градеж на „ Златен век ” не е презаверявано, а това е можело да се случи до ноември 2018 година
 



 
Освен това в тази постройка съгласно издадените разрешителни не би трябвало да има жилища. Тя е административна и обектите вътре са разказани като ателиета. Ако се продават като жилища, хората би трябвало да знаят, че ще заплащат по-високи налози, добави основният проектант.
 



Главният проектант на София не можа да отговори на въпроса по какви правила строителството продължава и сега. Той удостовери, че е получавал есемеси за напън от семейство Мирянови, само че отхвърли да ги покаже. Коментира също, че те не са единствените, които се пробват да му въздействат.
 
Не стана ясно за какво в документите за градежа на „ Златен век ” се взема поради позицията на заместник-регионалния министър Валентин Йовев, че за постройката би трябвало да важат новите правила и надлежно разрешителното за градеж да е 10 години, а не позицията на районния министър, която споделя, че писмото на нейния зависещ няма правна стойност.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР