Снимка: Булфото, архивВсички атакуват президента, включително БСП. Това обяви председателят

...
Снимка: Булфото, архивВсички атакуват президента, включително БСП. Това обяви председателят
Коментари Харесай

Константинов: Дори БСП атакува Радев за изборите. Ако са на 23 май, два месеца няма да има парламент

Снимка: Булфото, списък

Всички нападат президента, в това число Българска социалистическа партия. Това разгласи ръководителят на „ Информационно обслужване ” проф. Михаил Константинов пред.

" Как ще се дезинфекцират машините - тъчскрийните могат да бъдат рискови. Работата с тях не е като с банкоматите, при които натискате някакви бутони. Върху тъчскрийните на машините за гласоподаване ще мажат доста ръце. И първият гласоподавател, който гласоподава, може да болести останалите. Имах една екзотична концепция такива по-рискови комисии да бъдат формирани от хора, които са изкарали ковид. Има смисъл такива хора да бъдат в комисиите, тъй като рискът да се заразят е пренебрежим. Освен това по какъв начин работим със самите бюлетини в секциите? Как ги пипаме - с ръкавици ли? Носим ли си писалка от у дома? Ако да, би трябвало да бъде с цвета, изискван в Изборния кодекс ", разяснява проф. Константинов.

" Срещу датата 28 март, която другояче е изцяло конституционна, има две възражения. Едното е, че не беше изчакано да се види по какъв начин ще се развие пандемичната конюнктура, и второто е, че не бяха поканени на съвещания политическите сили да изкажат мненията си. Ти първо ги предложения, пък след това решавай, каквото искаш. Това се случва за първи път в новата ни история. Всички нападат Радев за това, в това число и Българска социалистическа партия ", добави той.

" Възможните дати са сред 28 март и 23 май следващата година. Но да не забравяме, че Народното събрание се разпуска на 26 март по закон. И в случай че вършим избори по-късно, няма да има парламент близо 2 месеца, само че по този начин е по конституция. Това сме го играли през 2001 година Ще напомня с какъв брой са били отлагани парламентарните избори: през 2001 година с 58 дни, през 2005 година с 8 дни и през 2009 година с 10 дни ", сподели още проф. Константинов.

" И забележете - всички към този момент считат, че датата на идващите парламентарни избори е 28 март. Но не е по този начин, тъй като декрет  на президента няма. И нещо друго - до през вчерашния ден викаха: “Дайте предварителни избори, дайте, дайте! ”. И внезапно, като се сподели датата 28 март, а това към този момент не са предварителни, а постоянни избори, всички го одобриха, като че ли нищо не е било. Това е тъкмо действителността, разказана от Джордж Оруел в гениалния му разказ “1984 ” - взема решение се нещо, след това историята се сменя, а предходната история изчезва и дори се не разрешава. Така е и в нашия случай. Но то и на американците ще им сменят историята, тъй че не сме единствено ние ", изясни той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР