Снимка: Булфото, архивВсе още може да има предсрочни избори, но

...
Снимка: Булфото, архивВсе още може да има предсрочни избори, но
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Радев остана единственият авторитет, който е на плюс. Важно е докъде ще стигне ръстът на Трифонов

Снимка: Булфото, списък

Все още може да има предварителни избори, само че по-вероятно ми се коства те да са постоянни. Това съобщи политологът и изпълнителен шеф на " Галъп " Първан Симеонов в студиото на " България заран ".

" Всичко може да се случи. Все още може да има и предварителни избори. Все по-вероятно ми се коства да има постоянни избори. Всеки един политолог е задължен да разсъждава разумно, а не да взема страна. Аз слушах Тошко Йорданов, той сподели, че май коалиция няма да вършат. Отровното трио би трябвало да направи някаква форма - политическата сила би трябвало да се трансформира в политическа материя. Най-логично ми се коства да вършат нещо с Мая Манолова ", съобщи политологът и изпълнителен шеф на " Галъп " Първан Симеонов в студиото на " България заран ".

По думите му идват избори и всички играчи на политическата карта се преориентират в избирателен режим. Според него това е напълно обикновено нещо, което не би трябвало да ни учудва.

" Имаше моменти, в които хората бяха на разнообразни кръстовища - всеки си имаше друга укрепление. Но врагът беше общ. Генералната подготовка беше предходната година на локалните избори в София. Въпреки че оставка няма, доста мъчно ми се вижда Борисов да бъде припознат като главен управленец в страната в идващите години. Това е един от триумфите на митинга. Движение за права и свободи също съумяха да ударят управническия модел. Те по някакъв метод съумяха да изтласкат статуквото ", разяснява политологът пред Bulgaria ON AIR.

Симеонов изрази мнение, че обичайно българското общество е против ръководството си. Либералната общественост подхождала с известно политическо надменност към всички останали. Мая Манолова пък съумяла да откри своето място на площада едвам в последната фаза на митингите.

" Най-важното за мен е до каква степен може да стигне растежът на Слави Трифонов. Другото огромно нещо е президентът Радев. Всеки престиж в обществото се оказва в някакъв миг заплашен. Президентът сякаш остана единственият престиж, който остана на плюс. Хората, които не обичат тая власт, ще продължат да не я обичат. Аритметиката ще остане същата в последна сметка ", добави той.

Изпълнителният шеф на " Галъп " предвижда, че евентуално от ГЕРБ ще продължат да раздават пари до края на ръководството си. Коронакризата щяла да понижи някои от разликите в обществото. Автентичният водач на митинга в най-силната му фаза бил Христо Иванов, а не Отровното трио.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР