Снимка: Булфото, архивВоенният министър Красимир Каракачанов заяви, че не е

...
Снимка: Булфото, архивВоенният министър Красимир Каракачанов заяви, че не е
Коментари Харесай

Каракачанов: Като гледам как завършиха вчера, имаше ли смисъл от така проведени консултации?

Снимка: Булфото, списък

Военният министър Красимир Каракачанов съобщи, че не е неточност, че Обединените патироти са отклонили поканата на президента Румен Радев за съвещания по отношение на изборите.

" Като виждам по какъв начин приключиха през вчерашния ден, имаше ли смисъл от по този начин извършени съвещания? Не е протест, не е и проява това, че сътрудниците от Обединени патриоти отхвърлиха поканата за съвещания при президента Румен Радев, съобщи пред bTV вицепремиерът Каракачанов.

" Право на президента е да насрочи избори, само че откакто два пъти повтори датата без съвещания, е очевидно, че каквото и да кажат партиите, няма значение. Какво има да разисква една парламентарна партия здравната обстановка, това е тематика за здравните влати. Гледайки първите съвещания, бяха просто приказки и политически заявления ", счита той.

От думите му стана ясно, че в писмо, изпратено до президента, е посочено, че в случай че следва разискване на законодателни промени, Обединени патриоти и Вътрешна македонска революционна организация ще се отзоват.

" Каквито и хрумвания да има, 2 месеца преди изборите не се вършат. Трябва да спрем с тази процедура. Би следвало да се види практиката от другите страни. Ако в този момент влезем в тематика като електронно гласоподаване или гласоподаване по пощата, не може да се реши тъкмо в този момент. Аз персонално съм срещу двете ", акцентира вицепремиерът.

Каракачанов твърди, че познавайки българската политическа реалност, " изкушените да фалшифицират гласуването по пощата няма да бъдат малко. Защо да вкарваме страната във филм поради някаква поредна обстановка? Не може да се прави законодателство единствено поради пандемията. Пандемията е от 10 месеца, преди 8-6-4 месеца можеше да се разисква смяна на Изборния кодекс. Не може да работим на парче ".

За разкриването на повече секции в чужбина вицепремиерът сподели: " Дайте тогава на една прилежаща страна да й дадем да ни избере Народното събрание ".

За решението на Министерския съвет от през днешния ден, с което се предлага на президента да освободи от служба шефа на Военната полиция Борислав Сертов отрасловият министър изясни, че Сертов отива военно аташе в Москва: " Той се яви на конкурс и го завоюва "

" Трябва да излезем от този обаян кръг - да обясняваме, че една част от популацията има единствено права и ние би трябвало да се съобразяваме единствено с неговия метод на живот. Тази част от обществото счита, че живее в някаква паралелна страна с редом законодателство, тази част от обществото би трябвало да се научи, че има закон ", съобщи Красимир Каракачанов във връзка напрежението през днешния ден във Мездра поради умрялото 8-годишно дете.

Той добави, че би трябвало да има действителна интеграция на ромското население: " Не може ние да привикваме с този метод на живот, в който има саморазправи, продажбата на деца, т.е. на булки, 13-годишни родилки и други Законът в България, добър или неприятен, е идентичен за всички. Не може част от популацията да има лични закони. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР