Снимка Булфото, архивВицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

...
Снимка Булфото, архивВицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Захариева: Знам за мнението на САЩ, спазваме техните правила

Снимка Булфото, списък

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева гостува в предаването „ Карай напряко ”: „ Редовни избори съгласно мен ще се случат, те са по-полезни за страната. Не мисля, че някой ще завоюва от бързи избори ", сподели тя. 

В коментар на признатата от Екологичен потенциал резолюция за Българиа Захариева показва страдание, че огромна част от политиците в страната ни се радват, когато сами си скапваме репутацията. " Тревожи ме не самата резолюция, явно е, че част от причините на основателите са политически ", безапелационна е Захариева. В допълнение тя споделя: " Нали опонентиттие ни не си показват, че след изборите, които предстоят, западните медии ще стартират да пишат единствено положителни мнения за България! Когато български евродепутати предизвикват сходни диспути и чертаят единствено черни краски за страната ни това ще е във щета на всички български жители ".

По думите й има какво още да се свърши в България по засегнатите тематики в признатата резолюция. „ Ние знаем къде са проблемите ни. Неслучайно оценката на държавното управление е, че отчетът е справедлив. В него се показват минусите и това, което би трябвало да свърши страната ”, уточни Захариева. И добави: „ Тогава, когато обаче стимулирано от български депутати главно се пробва да се показа страната единствено в черна багра, каквато е резолюцията, последствията ще са за българските жители ”.

В предаването вицепремиерът разяснява и рецензиите на Съединени американски щати против построяването на „ Балкански поток ", както и против реализацията на плана „ Белене ”.

„ Съединени американски щати не за първи път показват позиция против планове в Европа, които са свързани с доставка на съветски газ. Това, което е значимо за България е, че този план се прави по европейските правила. Това е план, който ще донесе диверсификация на пътя на доставката. Българското държавно управление работи и е постигнало резултати в тази сфера на диверсификацията и на източника ”, съобщи Екатерина Захариева.

Според нея колкото повече благоприятни условия имаме, толкоз по-евтин ще бъде газът. „ Това е стремежът на българското държавно управление – да даде опция да се избира източникът, от който ще купуваме, както и да имаме оптимални гаранции, че няма да бъдем заобиколени като страна ”, сподели още тя.

„ Знам за мнението на Съединени американски щати, само че в последна сметка ние сме суверенна страна, член на Европейски Съюз и съблюдаваме техните правила ”, безапелационна бе Захариева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР