Снимка Булфото, архивВалери Жаблянов вече не е член на изпълнителното

...
Снимка Булфото, архивВалери Жаблянов вече не е член на изпълнителното
Коментари Харесай

Червеният пленум извади Жаблянов от бюрото, одобри попълненията на Нинова

Снимка Булфото, списък

Валери Жаблянов към този момент не е член на изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, а управлението бе попълнено със 7 нови имена, препоръчани от Корнелия Нинова.  Това реши националният съвет на партията с над 60 гласа " за ", към 10 " срещу " и двайсетина " задържали се ", написа 24 часа. 

Изваждането на Жаблянов от бюрото бе поискано персонално от соцлидерката Корнелия Нинова, която по-рано през днешния ден го подлага на критика по отношение на отчета му за евроизборите и най-много за отсъствието му от съвещанието на ПАСЕ през седмицата, на което са обсъждали Истанбулската спогодба и глобите против Русия. 

Нинова изиска Жаблянов да си подаде оставката, само че той отхвърли и се отбрани пред пленума. Да го бранят са станали и някои от опозиционерите като Георги Пирински и Велислава Дърева. 

С 92 гласа " ЗА " и 7 " срещу " пленумът одобри предложените от Нинова нови попълнения в изпълнителното бюро. Тя предложи 7 души - Весела Лечева, Асен Гагаузов, Георги Свиленски, Стоян Мирчев, Манол Генов, Милка Христова и Николай Бериевски. 

Очаквайте детайлности. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР