Снимка Булфото, архивВажни промени настъпват за всички пенсионери. Чрез приетите

...
Снимка Булфото, архивВажни промени настъпват за всички пенсионери. Чрез приетите
Коментари Харесай

Хората, които навършват възрастта за пенсиониране между 2022 г. и 2025 г. могат да имат осигуряване до 1 г. преди това

Снимка Булфото, списък

Важни промени настъпват за всички пенсионери. Чрез признатите промени гласувани на съвещания на Националния съвет за тристранно съдействие се разрешава на хората, които навършват възрастта за пенсиониране от 2022 година до 2025 година в това число, да упражнят правото на избор на обезпечаване до 1 година преди тази възраст, написа. 

Онлайн съвещанието, бе свикано от заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова. Правителството и обществените сътрудници разискаха плана на Закон за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване, импортиран от министъра на труда и обществената политика.  С плана на Закон за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване се регламентира етапа на погашение на пенсиите от втория дирек на обезпечаване. 

Уреждат се и трите типа пенсионни артикули, които ще се изплащат от универсалните пенсионни фондове (УПФ) – пожизнената пенсия за напреднала възраст, разсроченото погашение на средствата по самостоятелната партида и еднократното погашение в случаите, когато насъбраните средства са незадоволителни за разпределяне на посочените два типа пенсионни продукта. Регламентират се главните правила за разпределяне, погашение и преизчисляване на пенсиите, правата на наследниците на обезпечените лица. 

Изрично се планува, че обезпеченият размер на спомагателната пожизнена пенсия за напреднала възраст и на разсроченото заплащане не могат да бъдат по-малки от тези, които се получават на база на брутния размер на осигурителните вноски, за което се основава спомагателен запас. Промените дават опция на лицата, които навършват възрастта за пенсиониране от 2022 година до 2025 година в това число, да могат да упражнят правото на избор на обезпечаване до 1 година преди тази възраст. 

Този интервал се усилва гладко до 2038 година, когато обезпечаването ще може да се трансформира не по-късно от 5 година преди навършването на възрастта за пенсиониране. Бяха направени голям брой оферти за промени.Социалните сътрудници кардинално поддържат законопроекта, като се изключи КТ „ Подкрепа “. Малко по-късно денем от Министерски съвет пратиха ново известие с промяна, от което излиза наяве, че всички обществени сътрудници " кардинално поддържат законопроекта. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР