снимка: Булфото, архивВ цялата страна през следващите три дни се

...
снимка: Булфото, архивВ цялата страна през следващите три дни се
Коментари Харесай

5 реки с опасност да прелеят заради интензивните дъждове

снимка: Булфото, списък

В цялата страна през идващите три дни се чакат покачвания на равнищата на реките.

Около праговете за високи води са р. Луда Камчия при с. Бероново и южночерноморските реки

В резултат на интензивни превалявания, комбинирани със снеготопене, има заплаха от пораждане на поройни наводнения в нощта на 31 януари против 1 февруари във водосборите на Марица, Арда, Доспат, Места и Струма. Това сочи справката на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ за речните равнища, написа Монитор.

В цялата страна през идващите три дни се чакат покачвания на равнищата на реките поради превалявания, комбинирани със снеготопене.

В Дунавския басейн водните количества на реките в по-голямата част през днешния ден са към и над праговете за високи води. Днес ще има покачвания, основно във водосборите на реките западно от Вит.

В Черноморския басейн с количество към праговете за високи води са р. Луда Камчия при с. Бероново и южночерноморските реки.

Около праговете за високи води в Източнобеломорския басейн са Марица в междинното и долното течение /при градовете Пловдив, Първомай, Харманли и Свиленград/; Харманлийска, при Харманли; Арда, при гр. Рудозем и с. Вехтино; Върбица при сп. Джебел.

На 1 февруари се чакат покачвания на речните равнища в басейна, като обилни ще бъдат те във водосбора на Арда и притоците й - Върбица и Крумовица, както и в родопските притоци на р. Марица.

В Западнобеломорския басейн равнищата на реките са към праговете за високи води. Днес се чакат превишения в междинната част от водосбора на Струма.

В неделя ще има кратковременно намаляване на равнищата на реките в басейна, а на идващия ден се чакат покачвания, като по-съществени те ще бъдат във водосборите на Места и Доспат, както и в междинните и долни елементи от водосбора на Струма.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР