Снимка: Булфото, архивВ предложенията си за нова Конституция ГЕРБ се

...
Снимка: Булфото, архивВ предложенията си за нова Конституция ГЕРБ се
Коментари Харесай

Менда Стоянова за Конституцията и ВНС: Тепърва предстоят разговорите по същество

Снимка: Булфото, списък

В предложенията си за нова Конституция ГЕРБ се е съсредоточил върху области, които са сериозни. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” по Нова Тв депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

„ Става въпрос за правосъдната система, където могат да се добавят и трансформират още доста неща, за реализиране на конституционна самостоятелност на правосъдната система. Има и няколко оферти, към които всички български жители обявиха поддръжката си на референдума преди няколко години ”, добави още тя.

По нейните думи през вчерашния ден при консултациите с обособените партии е било конкретизирано, че това, което е импортирано досега, е минимално, а смисълът е бил да се повдигне въпросът за Велико народно събрание и нова Конституция.

„ От ВМРО ясно показаха своята кардинална поддръжка за привикване на Велико национално заседание и подготовка за нова Конституция. Нормално е те също да имат някакви свои оферти, които да желаят да бъдат включени ”, разясни Стоянова. 

Тя добави, че НФСБ също са декларирали, че имат сходни оферти. „ Вероятно и другите групи, в случай че успеем да внесем предлагането за привикване на Велико народно събрание и нова Конституция в Народното събрание, също ще имат своите хрумвания. Тепърва предстоят диалозите всъщност ”, съобщи още Менда Стоянова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР