Снимка Булфото, архивСтрастната седмица е, а в края й е

...
Снимка Булфото, архивСтрастната седмица е, а в края й е
Коментари Харесай

През Страстната седмица времето ще е: Слънчево, топло, с малко дъжд!

Снимка Булфото, списък

Страстната седмица е, а в края й е дълго чаканият Великден. Много хора потеглят на път, било то в страната или в околните страни. Какво ще е времето на Великден е въпрос, който си задават българите.

Топло за пролетта време, най-вече слънце и малко дъжд, предвижда пред " Фокус ". климатологът проф. Георги Рачев за дните до огромния християнски празник.

``
реклама

Днес ще бъде безшумно. Минималните температури ще бъдат сред два и седем градуса, в котловините и по високите поле на Западна България - към нула градуса и там ще се образува слана.

По-значителна облачност още от сутринта ще има над североизточните региони, а след обяд над цялата страната ще има краткотрайни нараствания на облачността. Само на обособени места ще превали слаб дъжд.

Ще духа до сдържан вятър от югоизток и температурите едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 16 и 21 градуса.

Вечерта от запад облачността ще се вплътнява и през нощта против вторник в Западна България ще завали дъжд, в планините над 2000 м - сняг.

В сряда – още веднъж следва стопляне. В четвъртък и петък – на Разпети петък, температурите твърдо в равнинната част на България ще бъдат над 20 градуса, на някои места ще доближат 25 градуса.

" В събота, неделя и понеделник времето ще се задържи още веднъж типично пролетно с температури сред 16 и 22 градуса, с валежи в следобедните часове. Ще имаме две Българии – Западна, където и облачността в следобедните часове и валежите ще бъдат доста по-чести, и Източна България, където ще остане по-слънчево, с облаци, само че без основни превалявания. Най-важното е събота против неделя, когато доста хора ще бъдат на черква. Ако са в Западна България, хубаво е да си носят чадърче, няма да им е ненужно, даже да не прикапе, до момента в който на изток не чакам превалявания ", посъветва проф. Рачев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР