Снимка: Булфото, архивСтраната ни ще получи още 804 милиона през

...
Снимка: Булфото, архивСтраната ни ще получи още 804 милиона през
Коментари Харесай

Страната ни получава още 804 млн. лв. през 2021 г. за справяне с последиците от пандемията

Снимка: Булфото, списък

Страната ни ще получи още 804 милиона през 2021 година за справяне с последствията от пандемията. Парите са по линия на европейския инструмент в тази тенденция, заяви вицепремиерът Томислав Дончев. Те ще се разпределят в два транша с бюджетите на Европейски Съюз за идващите 2 години, написа Българска национална телевизия.

Министерският съвет утвърди финансовото систематизиране за идната година на средствата по петте оперативни стратегии за 2014-2020 година

Чрез тях ще бъдат финансирани ограничения за поддръжка на вложенията, в артикули и услуги за здравно обслужване, капиталова поддръжка за дребни и междинни предприятия, схеми за претовареност и поддръжка за независимо заети лица. Предвидени са и средства, с които ще бъде удължен планът " Топъл обяд " по Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се.

Томислав Дончев- вицепремиер: Допълнително европейско финансиране досега за справяне с последствията от рецесията или за съкращаване на пандемичните опасности не е постъпвало. Всички средства се обезпечават за сметка на препрограмиране или преместване на средства от обичайни цели от едни Оперативни стратегии в двата съществени инструмента, които ни оказват помощ да се оправим с рецесията - Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " и " Иновации и конкурентоспособност ". Първият финансов инструмент, който ще бъде разполагаем на България, по този начин наречения REACT-EU, от който България ще има достъп до 1 милиарда и 300 млн. лева За 2021г. са избрани средства в размер на 804 213 000 лева

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР