Снимка Булфото, архивСтоличният общински съвет гласува увеличение на основните месечни

...
Снимка Булфото, архивСтоличният общински съвет гласува увеличение на основните месечни
Коментари Харесай

Кметове в Софийска област ще получават по-високи заплати

Снимка Булфото, списък

Столичният общински съвет гласоподава нарастване на главните месечни заплати на кметските наместници и кметове на кметства в София, написа

Последно техните хонорари са били обновени през 2017 година, като междинният размер на главната месечна заплата на 34-мата кметски наместници и кметове на кметства е 990 лева Същевременно след смяна в нормативната уредба заплатите на чиновниците на районните администрации се усилват годишно. Така се получава дисбаланс сред възнагражденията на чиновниците на районните администрации и органите на изпълнителната власт, написа в претекстовете.

За установяване на размера на заплатите на кметовете на кметства и кметските наместници е взет поради и броят на популацията в селата, за които те дават отговор.
Така най-ниската заплата – от 1000 лева ще получават двамата кметски наместници на селата Клисура и Плана, а най-високата – 2100 лева – на кметовете на най-големите села в Столичната община – Лозен и Бистрица, които имат над 5000 поданици.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР