снимка: Булфото, архивСлучаят е от преди две седмици, но за

...
снимка: Булфото, архивСлучаят е от преди две седмици, но за
Коментари Харесай

Футболна врата падна върху 3-годишно дете край Асеновград. Борят се за живота му

снимка: Булфото, списък

Случаят е от преди две седмици, само че за днего се схваща едвам в този момент.

3-годишно дете се бори за живота си в пловдивската УМБАЛ " Свети Георги ", откакто върху него е паднала врата на футболно игрище в асеновградския кв. " Долни Воден ".

Въпреки че случаят е станал още на 3 юни, за него стана ясно едвам през днешния ден по време на съвещание на Общинския съвет на Асеновград, предава . Общинският консултант от Българска социалистическа партия Гео Караданов попита кмета на Асеновград доктор Христо Грудев кой стопанисва спортните обекти и уреди в общината, кой е отговорен за случая и по кое време и какви ограничения ще се вземат от локалната администрация за обезопасяването на спортното игрище, заяви локалната ТВ САТ КОМ.

Футболната врата на игрището в Долни Воден е паднала върху детето, вследствие на което то е откарано в интезивното поделение на Клиниката за детска хирургия на УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив  с тежка черепно-мозъчна контузия, контузен бял дроб и счупени ребра. 

" Злополучната врата пада върху детето, когато то се намира с тил към нея, а по същото време на игрището има и други деца и е цяло знамение, че няма и други потърпевши. Детето се намира на игрище, не на улицата и не без контрол. Там, където родителите би трябвало да са спокойни за живота и здравето на децата си.  Смущаващо е, че към този момент 10 дни рисковата врата е в същото положение, без да са взети никакви предпазни ограничения.  Нехайството и пропуските на една институция докара до риск здравето и живота на дете, както и до липса на доверие в институциите, заключи той. Никой не може да върне на потърпевшото семейство претърпените потрес, смут, боязън и болежка. ", сподели още Караданов.

На 7 юни от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив оповестяват, че към тази дата при тях не е постъпил сигнал за сходен случай и не са известени. Ден по-късно обаче в Община Асеновград е постъпило искане за информация от ОД Министерство на вътрешните работи - Пловдив, чия благосъстоятелност е футболният стадион в " Долни Воден ", както и кой стопанисва и дава отговор за спортните уреди.

От документа, който е адресиран до кмета на Асеновград излиза наяве, че по случая се организира следствие по досъдебно произвеждане по списък на полицията в града. 

На сесията на общинските съветници, доктор Христо Грудев отговори, че първо ще би трябвало да се запознае обширно със случая, с цел да отговори задълбочено и умело.

Искам да видя какво е положението на детето, сподели той и даде обещание, че ще отговори на въпросите на идната сесия при започване на юли.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР