Снимка: Булфото, архивСилно безпокойство от действията на НАТО изрази президентът

...
Снимка: Булфото, архивСилно безпокойство от действията на НАТО изрази президентът
Коментари Харесай

Путин обезпокоен от действията на НАТО. Твърди, че му отказват диалог

Снимка: Булфото, архивСилно безпокойствие от дейностите на НАТО изрази президентът на Русия Владимир Путин. Той е обезпокоен от увеличението на военната мощност на Алианса наоколо до съветските граници и го упрекна в отвод от разговор с Москва, съобщи БНР.

В обръщението си към участниците в деветата Московска конференция по интернационална сигурност президентът Путин съобщи: 

„ Не може да не ни безпокои непрекъснатото увеличение на военния капацитет и инфраструктурата на НАТО наоколо до съветските граници. Както и това, че Алиансът отхвърля да прегледа градивно нашите оферти за деескалация на напрежението и понижаване на риска от непредвидими произшествия “.

Руският водач изрази вяра, че в последна сметка ще надделеят здравият разсъдък и желанието за развиване на градивни връзки с Русия.

По думите му политическата воля и готовността за взаимни отстъпки могат да доведат до позитивни резултати. Като прегледен образец той уточни решението на Русия и на Съединените щати да удължат до 2026 година действието на Договора за понижаване на стратегическите настъпателни оръжия. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР