Снимка Булфото, архивСедем килограма пластмасови торбички и други отпадъци бяха

...
Снимка Булфото, архивСедем килограма пластмасови торбички и други отпадъци бяха
Коментари Харесай

7 кг пластмасови отпадъци бяха открити в стомаха на мъртъв елен в Тайланд

Снимка Булфото, списък

Седем кг пластмасови торбички и други боклуци бяха открити в стомаха на мъртъв елен в Тайланд, оповестиха локалните управляващи, представени от Франс прес.

Те приканиха да не се изхвърлят отпадъци във водоемите и горите в страната.

Тайланд е най-големият консуматор на пластмасови торбички в света. Всеки гражданин на тази страна в Югоизточна Азия годишно употребява до 3000 пластмасови торбички за еднократна приложимост, с цел да пазари или да купи храна на улицата, показва Българска телеграфна агенция.

Пластмасови торбички към този момент бяха открити в стомасите на мъртви морски костенурки и морски крави в Тайланд. Сега е пристигнал редът на сухоземните животни.

Трупът на 10-годишния елен бе открит в народен парк в провинция Нан, на към 630 км северно от столицата Банкок. " Направената аутопсия даде опция да бъдат открити пластмасови торбички в стомаха на животнотo. Това е била една от аргументите за гибелта му ", разясниха от дирекцията на националния парк Кхун Сатхан.

Пластмасовите торбички съдържали наслойка от кафе, опаковки от инстантна юфка, салфетки и даже долни дрехи.

Вестта идва, откакто преди няколко месеца одисеята на бебето морска крава Мериам притегли вниманието в обществените мрежи в Тайланд. Мериам умря през август в резултат на остро инфектиране, провокирано от пластмасови боклуци, които бяха открити в стомаха й след излизането й на брега през месец май.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР