Снимка Булфото, архивРусенката Венета Христова написа мнението си за отношението

...
Снимка Булфото, архивРусенката Венета Христова написа мнението си за отношението
Коментари Харесай

Русенка: Не искам 120 лева подаяние, а достойна пенсия

Снимка Булфото, списък

Русенката Венета Христова написа мнението си за отношението към пенсионерите в България в :

" Питам се не ги ли е позор нашите политици.

Да се дърлят и наскърбяват по през целия ден в Народното събрание, до момента в който народът е изправен пред борба за оцеляване. Пенсията ми е мизерна, нищо че в този момент ще получа по 120 лв. благодеяние за три месеца – нещо, което няма да ми оправи живота. Добре, ще си покрия някои сметки, ще си купя медикаментите и ще позакърпя бюджета. А след Нова година ще получавам по-малко пари. А токът ще скочи фрапантно, цените по магазините хвърчат безусловно всеки ден. Ще би трябвало да недояждам и да зъзна на студено. Да ви кажа, омръзна ми тая орис. Да си броя стотинките всеки ден и да се чудя по какъв начин да вържа двата края, мляко ли да си купя, сирене ли. А към този момент пъдя 80-те. Това ли заслужаваме ние, възрастните, които цялостен живот сме работили почтено за тази страна. Не желая 120 лв. три месеца, а желая почтена непрекъсната пенсия.

На този декор някакъв следващ избавител, нагизден с обици и татуировки, който цялостен живот пее чалга, върви с защита и джипове и ми приказва за морал и почтена политика. Чудя се на акъла на българите, които се връзват на това следващо политическо неразбирателство и подопечните му там Тошко и сие, по-невъзпитани от които в никакъв случай не е имало в Народното събрание. Сякаш подбирани от прът и въже. Мая Манолова пък под дърво и камък овърша в политическата си кариера, само че и тя ще ми приказва за нов морал и смяна. Едва ли не е ново лице. Толкова ли сме безпаметни и за какво разрешаваме години наред да се гаврят с нас. А бъдещите спасители Асен Василев и Кирил Петков излизат по медиите постоянно ухилени, като че ли всичката Мара втасала. ГЕРБ пък след толкоз дългогодишно ръководство се държат като че ли ни лук яли, ни лук мирисали. Истината е, че никой през всичките години „ народна власт “ не си мръдна пръста за пенсионерите. И всички заслужават нашето пренебрежение.
 
Хора, отново идат избори, мислете за кого ще гласувате. Ако изобщо ще гласувате. Аз този път мисля да бездействам. Вече на никого не вярвам. Дори на „ обществената “ партия Българска социалистическа партия и нейната войнствена лидерка. Която докара Столетницата до под кривата круша и я подреди в миманса на последния парламент. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР