Снимка: Булфото, архивРумен Радев връчи Почетен знак на Президента на

...
Снимка: Булфото, архивРумен Радев връчи Почетен знак на Президента на
Коментари Харесай

Радев връчи почетния знак на президента на проф. Надежда Сейкова

Снимка: Булфото, списък

Румен Радев връчи Почетен знак на Президента на Република България на проф. Надежда Сейкова. Точно на рождената си дата тя получи оценката за важен принос към българската просвета и нематериалност и във връзка нейната 90-годишнина, оповестява Българска национална телевизия.

" Уважаема професор Сейкова, обръщам се към Вас като към извънредно надарен създател и обичан преподавател на генерации български артисти и режисьори. Вие вложихте своята висока класа на експерт и човек в националното ни изкуство и просвета. Възпитахте и своите студенти, и публиката да взе участие, да изискват, да основават обща атмосфера на нравственос, достойнство и достолепие ". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към доайена на НАТФИЗ.

Почетен знак на Президента на Република България е отличие на президента, което се връчва на персони, потвърдили значими заслуги за развиването на съответната област, в която упражняват своята специалност, както и за приноса им към публичното развиване и просперитета на нацията.

Сред носителите на Почетния знак са български и задгранични персони, измежду които: актьорите Васил Михайлов, Мариус Донкин и Павел Поппандов, цигуларят Светлин Русев, проф. Елена Кутева, писателят Владимир Зарев, диригентът Валерий Гергиев, фолклористът Мартин Кейниг и доста други.

Президентът отличава и институции, само че най-вече с плакет " Св. Св. Кирил и Методий ". Сред тях е НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " – във връзка отбелязването на 70 години академична история и за значимия принос към развиването на българската просвета (28 март 2018 година).

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР