Снимка Булфото, архивРИОСВ-Русе призовава гражданите да не берат пролетни горски

...
Снимка Булфото, архивРИОСВ-Русе призовава гражданите да не берат пролетни горски
Коментари Харесай

До 10 000 лева глоба за бране на кокичета

Снимка Булфото, списък

РИОСВ-Русе приканва жителите да не берат пролетни горски цветя.

Меката зима благоприятства по-ранния разцвет на кокичета, минзухари, синчец и циклами.Тези растителни типове са предпазени от Закона за биологичното многообразие.Част от тях, като пролетната циклама попада и под отбраната на Вашингтонската спогодба (CITES), написа Dunavmost.

``
реклама

На територията на РИОСВ-Русе има богати залежи от пролетни цветя. Те срещат в горските местности, в Природен парк „ Русенски Лом “ и покрайнините му, резерват „ Бели Лом “, към пещера „ Орлова чука “ и други За запазване на пролетната циклама са оповестени две залежи в областите Разград и Силистра за предпазени територии.

Брането, изкореняването и продажбата са неразрешени от закона. Тези дейности водят до унищожаването на естествените залежи на предпазените типове растения.

Предстоят инспекции за установяване плътността на популациите на пролетните цветя и положението на находищата им. Във връзка с идните празници изключителни инспекции се плануват и попазари и търговки обекти за търговия на цветя. При установени нарушавания ще се постановат санкции – на физически лица от 100 до 5000 лв., а на юридическите – от 500 до 10 000 лв..

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР