снимка Булфото, архивРайонен съд – Варна осъди условно 21-годишен водач,

...
снимка Булфото, архивРайонен съд – Варна осъди условно 21-годишен водач,
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьор, който се вряза в спирка във Варна и рани трима

снимка Булфото, списък

Районен съд – Варна осъди условно 21-годишен лидер, предизвикал по несъобразителност злополука с трима потърпевши край автобусна спирка на площад „ Тракия “. Това оповестиха от пресцентъра на съда.

Подсъдиминят беше приет за отговорен в това, че на 4 ноември 2019 година, при ръководство на лек автомобил, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата като изгубил надзор над колата и по несъобразителност  причинил телесни повреди на  повече от едно лице.

Тежкият случай става към 7.40 часа сутринта край автобусна спирка „ Тракия “ на бул. „ Владислав Варненчик “. Подсъдимият, на връщане след нощна промяна, карал длъжностен пикап с ниска скорост, директно след прекъсване на контролирано със светофар кръстовище, когато ненадейно губи надзор над автомобила, качва се на тротоара и блъска чакащи на спирката. Ранени са две девойки - ученички в 8 клас, както и прибиращ се от нощна промяна млад мъж. В резултат на непредпазливото пътно транспортно произшествие  едното от потърпевшите момичета  получава  междинна телесна щета с разстройство на здравето, другата ученичка е със строшаване на десния крайник, а потърпевшият мъж – междинна телесна щета със строшаване на кости на двата крайници и травматичен потрес.

При проучване на кръвта на лидера не са открити алкохол или наркотични субстанции. Веднага след злополуката той се опитал да помогне на потърпевшите и да спомага на извиканите на място екипи на незабавна помощ. Непосредствено след излизането си от полицията, след първичните дейности по следствие на случая, 21-годишният лидер отива със свои другари и подарява кръв за потърпевшите. Впоследствие, дружно с родителите си, посещава още веднъж болничното заведение, сервира извиненията си на околните, като оставя телефонните си номера за контакт с предложение да помогне.  Подсъдимият обезпечава средства със съдействието на своя шеф за закупуване на нужни импланти за интервенция на единия от потърпевшите, провежда и акция за кръводаряване измежду сътрудниците си в помощ на по-тежко потърпевшото момиче.

Производството по делото завърши с импортирано от прокуратурата, реализирано сред страните и утвърдено от  съда съглашение, с което на 21-годишния лидер бе наложено наказване от една година и шест месеца отнемане от независимост. Изпълнението на наложеното наказване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Той бе лишен от право да ръководи МПС за период от 1 година. Направените по делото разходи за близо 2000 лв. също са в тежест на подсъдимия.

         Пострадалите се уведомяват за утвърденото съглашение и опцията да предявят по правосъден ред цивилен иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР