Снимка Булфото, архивРъководен кадър напуска поста си в БСП. Председателят

...
Снимка Булфото, архивРъководен кадър напуска поста си в БСП. Председателят
Коментари Харесай

Гергов: Напускам Националния съвет на БСП

Снимка Булфото, списък

Ръководен кадър напуща поста си в Българска социалистическа партия. Председателят на Пловдивската организация на Българска социалистическа партия Георги Гергов напуща Националния съвет на левицата. Новината потвъди самият той в ефира на.

Един от претекстовете за това решение е отношението сред водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и президента Румен Радев, декларира в мотивиращото си писмо Гергов.

„ Както не бях склонен с избора, който беше проведен, без да го разясня, по този начин не съм склонен и с дейностите, които в този момент се правят в партията – реваншизма и всички останали неща, които се случват в партията, не са присъщи за тази партия. Не им отива на тия 120-130 години “, сподели Гергов.
Въпреки, че е измежду критиците на Нинова, Гергов остана в необятното управление на левицата след юблейния конгрес на партията, на който съставът му бе съществено освежен.

Напрежението сред двамата избухна година, откакто Нинова за първи път оглави Българска социалистическа партия, с поддръжката на предприемача. Причина за различията сред тях се оказа абсурдът, добил известност като " Цумгейт ", който разкри, че Гергов е уредил среща сред шефа на " Овергаз " и издател Сашо Дончев и тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров.

Тогава Нинова изиска Гергов да напусне Изпълнителното бюро на партията и уточни, че той е бил част от " група за напън " за коалиция с ГЕРБ. Гергов изпревари гласуването на предожението на Нинова и самичък подаде оставка от тясното управление на партията. От тогава насам тлее спор сред София и Пловдив, където Гергов е отпред на социалистите.

Миналата година Гергов и Нинова още веднъж кръстосаха шпаги в навечерието на изборите за европейски парламент поради реденето на листата на Българска социалистическа партия. Гергов поддържа някогашния вдач на алените и сегашен водач на ПЕС Сергей Станишев да огляви листата, само че партията отпред с Нинова поддържаха номинацията на журналиста Елена Йончева.

За последно Нинова изиска отдръпването на Гергов от партията през април тази година, откакто разгласи, че ограниченията на държавното управление против пандемията са навременни и то би трябвало да бъде поздравено.
 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР